mensbloggen

Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Bada med mens

Av Mensbloggen - 29 maj 2012 17:53

Alla kan bada med mens det som avgör är om man vill eller inte. Bara man har tampong så fungerar det alldeles utmärkt. Däremot fungerar det INTE att bada med binda, den kommer bli blöt av vattnet och blir full av vatten istället för mens dessutom är risken väldigt stor att bindan lossnar eller liknande, inget man vill vara med om. Så bada med tampong eller menskopp.


Men vissa vill ändå unvika bad, kanske pga. Menvärken eller känns osäkert. Kom ihåg att man måste inte bada med mens, man kan vänta ut mensen och bada massor när den tagit slut :-) Helt upp till varje individ.



 
 
Ingen bild

Anonym tjej

29 maj 2012 20:04

Men måste man ha tampong när man badar?
Kan man inte bara bada utan något? Asså med bara valiga badkläder när man har mens`?

Mensbloggen

30 maj 2012 15:45

Det beror helt på hur mycket man blöder. I badhus rekomenderar jag tampong för risken finns alltid att man får en "röd svans" efter sig. Men i havet och sjöar tycker jag man kan välja. Det är inte farligt att bada utan någont mensskydd :-) Oftast brukar det inte komma så mycke mens i vatten, men när man stiger upp ut vattnet så kan det komma. Personligen väljer jag tampong, men det är helt upp till varje individ!(jag föredrar att vara på den säkra sidan) Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

30 maj 2012 12:53

Hej! Jag älskar din blogg! Jo, det är så här att efter varje gång jag har haft mens, så går det en eller två dagar och så får jag flytningar. Jag älskar att åka till stranden (som är i närheten där jag bor) och sola och bada, men jag vill inte ha på mig bikini eftersom det kommer flytningar i bikiniunderdelen, och då blir den blöt och det känns äckligt. Jag har provat att ha trosskydd, men då blir det typ buckligt i underdelen och det syns att jag har trosskydd. Snälla hjälp mig, jag är desperat! Pusshej! <3

Mensbloggen

30 maj 2012 15:47

Hm... Jadu det är lite klurigt, mitt bästa tips är att ha ett par vanliga trosor under (som är mindre en bikiniunderdelen) och ha trosskydd i trosorna.
Om du ska bada så får du gå på toan eller likande och ta av trosorna... Eller om du bara ska sola så fungerar det utmärkt! Lycka till :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

4 juli 2012 22:21

hej!
Mamma tycker att det är för tidigt för mig att använda tampong och jag ska på poolparty hos en kompis och jag har mens, vad ska jag göra? snälla svara innan fredag!

Mensbloggen

5 juli 2012 09:43

Det finns tre alternativ :-)
1. Lyssna på din mamma och inte bada.
2. Berätta hur du känner för din mamma, att du kommer ha mens på fredag och vill inget hellre än att bada.
3. Säg inget, köp tamponger och bada!

Min personliga åsikt är att man inte ska låta mensen hindra en från att göra något. Så om jag var du skulle jag köpa tamponger och inte säga något. Men det beror sålart på hur ens relation ser ut med sin mamma.. Lycka till :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 oktober 2012 18:47

Snälla svara ja ska till egypten om fem dagar och jag tror ja kommer få min mens då för vi är där i två veckor. kan ja bada med mens? ja är tolv är och vill ej säga till mamma att ja vill ha tampong och är as rädd att mensen ska synas ja fick min mens i juni och det kommer rätt mycket puss och snälla svara<333

Mensbloggen

17 oktober 2012 22:28

Om du har mycket mens så rekommenderar jag tampong.. Så länge di är i vattnet så behöver du inte skydd om du inte vill men om du är på stranden så kommer det kanske läcka.. Berätta bara för din mamma att du kommer få mens där och fråga henne vad hon tycker du ska göra... Lycka till och trevlig resa :-) Kram

 
en som inte bli haj uppäten

en som inte bli haj uppäten

17 oktober 2012 20:56

hej ska till eypten om en vecka och ja ska ha min mens då kan man bada i havet utan tampong? för ja vill inte bli uppäten av en jävla haj när jag snorklar kram?????

http://

Mensbloggen

17 oktober 2012 22:26

Visst kan du bada, du kommer inte bli uppäten av en haj!!!! :-) Kram och ha en grym resa.

 
Ingen bild

anonym

21 december 2012 21:46

hej jag ska till bullgarien med pappa på sommarlovat (ganska långt kvar) men jag fick min mens för ungefär 5 dagar sen och jag blöder verkligen mycket !! vad ska jag göra för jag vill verkligen inte ha tampong och mamma vet inte att jag fått mens men jag tror hon har upptäckt det :) kram gärna ett svar så snar som möjligt

Mensbloggen

22 december 2012 00:02

Börja med att berätta för din mamma!! Det är långt till sommaren så det är ju inte säkert du kommer ha mens under tiden på resan.. Men om så kanske du kan använda tampong eller skjuta upp mensen.. Men som jag sa börja med att berätta för din mamma! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

22 december 2012 11:47

har man inte mens hela tiden :)

Mensbloggen

22 december 2012 16:27

Ca en vecka varje månad! Så nej inte hela tiden, Kram :-)

 
Ingen bild

sofia

22 december 2012 14:07

hej !! jag fick min mens för 4 dagar sen och jag ska på semester till sommaren och jag vet att jag måste ha tampong men hur länge kan man bada med en tampong för där kommer jag ju bada jätte länge och jag håller inte koll på tiden där !! snälla hur ska jag göra måste jag bytta tampong varenda gång jag ska gå och sola istället :/ kram från mej ! <3

Mensbloggen

22 december 2012 16:27

Det beror ju på hur mycket du blöder - vilken mensdag du är på. Det kan ju vara lite klurigt de där om man badar mycket.. Men man får helt enkelt byta tampongen lite då och då. Jag själv skulle byta varje gång efter jag badat om det är ibörjan på min mens (men min mens är ovanligt riklig). Dock om det visar sig att din mens ska komma under resan så tycker jag du sk skjuta upp den med tabletter så kan du njuta och bada och sola hur mycket som helst utan att oroa dig! Kram :-)

 
Ingen bild

sofia igen

22 december 2012 21:18

hej det är sofia igen :)
jag blöder ganska mycke nu men det är ju oftast dom första dagarna man blöder så mycket och det börjar bli mindra nu !! men vad mena du med vilken mens dag du är på ?? och jag vill nog inte ta tabletter

Mensbloggen

23 december 2012 09:19

Att man har ju mens i ca en vecka, de första mensdagarna blöder man mer än i slutet. Så om du är i början på mensveckan behöver man byta tampong oftare och i slutet mer sällan. Kram :-)

 
Ingen bild

linn

22 december 2012 21:21

Om man nu ska ha tampong när man badar hänger snöret till tampongen inte ut så ??

Mensbloggen

23 december 2012 09:16

Jo det gör det men antingen kan man dra det bak mellan skinkorna eller knöla ihop det till en liten boll och ha i slidmynningen. Kram :-)

 
Ingen bild

Saga

10 januari 2013 15:13

Har läst kommentarerna att man kan köpa tabletter för att skjuta upp den, vart? Och hur mycket kostar de? Kan man köpa dem utan att ha de på recept? Kram :D

Mensbloggen

10 januari 2013 16:57

Man måste ha recept för att få dessa, antingen av um eller av vanlig läkare. För att få sådanna tabletter är det enklast att kontakt ungdomsmottagningen, men doktorn fungerar också. Däremot tror jag du får det billigare på um, vet inte exakt men tror inte det är så dyrt. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 februari 2013 11:28

jag brukar bubbelbada hos min kompis och jag har fått min mens! måste jag använda tampong när jag bubbelbadar då? tacksam för svar kram

Mensbloggen

26 februari 2013 14:32

Ja det tycker jag, om ni badar tillsammans. Men bara då du har mens vill säga. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 februari 2013 21:25

Hej har badat med mens kan man bli med barn då?

Mensbloggen

27 februari 2013 23:18

Nej, det är omöjligt!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

23 mars 2013 20:44

Hej jag är i mitten av min mens och jag ska bada
Imorgon. Vad gör jag om jag inte vill ha tampong?!

Mensbloggen

24 mars 2013 09:47

Om du fortfarande blöder mycket så tycker jag du ska använda tampong! Men om du bara blöder lite så kan du skippa mensskydd. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

25 mars 2013 13:43

Hej, jag fick min mens för cirka en månad sen och jag skulle haft min mens i helgen men den kom aldrig, så jag undrar hur länge det ungefär dröjer innan man får regelunden mens? En liten snabb fråga till... Om man blöder lite under sin mens, kan man skippa binda/trosskydd när man badar om man nte vill ha tampong? Tacksam för svar!

Mensbloggen

25 mars 2013 17:53

Vissa får regelbunden mens på en gång medan andra får efter 2 år.. Det är väldigt individuellt. Om man bara blöder lite så kan man vada utan mensskydd. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 mars 2013 18:51

Vet du vart det kan finns snygga små necessärer någonstans?
Undrade, för jag har letat och velat ha en att kunna ha bindor/tamponger i med till skolan, Kram!

Mensbloggen

26 mars 2013 20:44

H&M, Kicks, Åhléns skulle jag kolla på. Min är från H&M! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

14 april 2013 22:07

Jag har inga tamponger, och har inga pengar. Imorgon ska jag gå och bada och det börjar komma smått mens. Jag brukar få mens, eller jag tror det, då kommer det lite lite svagt blod. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är försent för mig att köpa så vet inte vad jag ska ta mig till. Jag vill verkligen bada, det är i ett äventyrs bad. Svara fort snälla :)

Mensbloggen

15 april 2013 16:12

Fråga om du kan få av en kompis du vet kan ha. Det skulle jag säga är bästa tipset! Eller om du kan få pengar att köpa för av din mamma, eller ta av henne. Hoppas jag svara fort nog!! Kram :-)

 
Ingen bild

monika

18 april 2013 10:03

Har haft regelbunden mens sen jag fick min dotter. Skulle haft mens den 4 april men inte fått det har typ som sammandragningar och jätte ömma bröst ?

Mensbloggen

18 april 2013 17:06

Det kan alltid hända att mensen hoppar över någon månad, men det kan också vara så att du blivit gravid? Testa gör ett grav.test och vänta och se om mensen kommer nästa månad. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

21 april 2013 08:37

Vilka tabletter kan man använda för att skjuta upp mensen? Och jag har hört att när man badar och sen går upp från vattnet så kommer mensen ut om man använder tampong... Jag ska till Turkiet om några månader och är rädd att jag får min mens under resan, och jag kommer att sola och bada hela tiden, kan jag använda en tampong hela tiden eller måste jag gå och byta varje gång jag har badat?

Mensbloggen

21 april 2013 17:53

Det finns några tabletter som heter Primolut Nor, dessa skjuter upp mensen. Hör med din um om du är intresserad av dessa. Annars funkar det utmärkt med tampong, bara tänka på att byta lite oftare när man badar mycket!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 april 2013 16:46

Hej, jag undrar om man kan bada utan skydd i ett vanligt badkar hemma när man har mens? Tack i förhand.

Mensbloggen

24 april 2013 20:25

Jadå det kan man! Och om det skulle komma lite mens så är det ändå bara du som ser. Kram :-)

 
Ingen bild

lina

12 maj 2013 11:21

hej,ska bada idag och vill ej ha tampong av flera anlednigar och får inte så undrar om jag kan ha binda istället snälla svara fort :-(

Mensbloggen

12 maj 2013 18:28

Du har säkert redan badat klart idag, men nej man ska inte bada med binda. Den kommer troligen lossna från bikinin dessutom kommer den inte ha någon funktion i vatten. Kram och hoppas det gick bra :-)

 
Ingen bild

nora

26 maj 2013 22:05

Hej,
På fredag ska jag åka på klassresa, på söndagen ska jag på äventyrsbad.
Jag har mens i början av månaderna och jag är rädd om jag får det när jag ska bada, jag vågar inte precis "trycka" upp något som tampong eller mens kopp eller något,
Jag har aldrig haft tampong.
Har du något tips hur jag kan göra?
Jag har aldrig gått hos um och den ligger jätte långt bort. Sjukhuset är jag också långt ifrån.
Har du något tips typ om man tränar dagen innan så kommer det nästan inget blod när jag ska bada hahaha typ

Mvh// Nora 13 år ;)

Mensbloggen

27 maj 2013 14:52

Tycker du ska testa tampong, det är jättepraktiskt just för sånna här tillfällen! Det finns verkligen inget farligt som kan hända, så spring iväg till affären och köp tamponger!

Annars så kanske du ska titta på när de andra badar om du får mensen då och inte använder tampong! Kram :-)

 
Ingen bild

Linnea

1 juni 2013 17:08

Haft mens i 2 år, är nu 14.
Kör binda i skolan och tampong hemma eller andra småställen.
Men jag ska bada under sommarn osv, tampong ska jag pröva, jag litar på att bada med den. Men min fråga är vart man köper menskopp?Och vilken ålder borde man använda den? Är 14 för ungt? Eller beror det på hur uttöjd man är mellan benen? Själv tror jag att jag kan använda den osv, men min fråga är var kan man köpa dom? Ska man beställa ?

Mensbloggen

1 juni 2013 18:57

Vem som helst med mens kan använda menskopp! Däremot kan det vara lite svårare I början om man är oskuld och inte fött barn. Men ge inte upp, det går!

Antingen köper man på nätet www.menskoppen.se eller på http://shop.renasnoken.se/
Men jag har faktiskt sett att visa av de större mataffärerna har, jag såg att stora Willys har. Men jag tror flera av de stora mataffärerna har! Kram :-)

 
Ingen bild

Sofie

2 juni 2013 18:34

Hej!
Jag skulle behöva hjälp..
Jag har mens och ska bada i morgon men min klass.
Jag blöder ganska mycket tycker jag.
Jag vill bada så tänkte använda tampong men är det säkert med tampong? Har inte så jättestor storlek på tampongen för jag tycker det gör ont.. Men vi ska bada i ungefär 2 timmar. Kan jag känna mig säker?
Tacksam för svar. Kram

Mensbloggen

2 juni 2013 20:04

Vet inte hur ofta du byter en vanlig dag, men byt lite oftare! Bada och sen så byt tampong direkt efter badet för så länge man är i vattnet blöder man oftast inte alls lika mycket av någon anledning! Kram :-)

 
Ingen bild

Muminmamman

23 juni 2013 23:18

Hej
Har läst kommentarerna och häpnar verkligen kring vilken okunskap det finns hos unga flickor. Underbart att det finns bloggar som din dit de kan vända dig.
Har barn i tidig pubertet själv och har flaggat för sex och samlevnads undervisning tidigare i skolorna
Kanske lite OT men kände att jag behövde få detta sagt Med vänlig hälsning,

 
Ingen bild

Anonym

27 juni 2013 15:17

Hej... Om man har mens och inte vill bada, men sola, vad kan man använda då?

Mensbloggen

27 juni 2013 17:50

Så länge du inte badar så kan du använda binda med om du vill!! Fast kanske inte så smidigt att ha binda i Bikiniunderdelen dock. Jag skulle istället ha trosor och shorts med binda eller bikini och tampong. Kram :-)

 
Ingen bild

tjej som inte använt tampong någongång

27 juni 2013 23:35

Jag har aldrig haft tampong och jag vet inte hur man använder det, hur gör man om man aldrig använt tampong och vill bada med sina kompisar på ett badhus? Tacksam för svar

Mensbloggen

28 juni 2013 12:10

I varje tampongask finns en jättebra beskrivning med både text och bilder. :) När jag är i badhuset så har jag allt i en necessär som jag bara tar med mig till toaletten när jag håller på att byta om i omklädningsrummet. Sen när jag badat klart duschar jag och bastar och sedan går jag på toan och byter tampongen, ibland byter jag innan bastun med - olika.

Tänk bara på att vara AVSLAPPNAD när du sätter in och tar ut tampongen! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

28 juni 2013 16:51

Om man har badat och måste byta tampong, så finns det ingen toalett i närheten, hur gör man då?

Mensbloggen

28 juni 2013 18:37

Oftast finns det ju någon toalett om det är en anlagd badplats. Typ bajamaja brukar vara utställda. Men finns det ingen så får man improvisera lite beroende på hur det ser ut där man är. Finns det träd/buskar så ta skydd bakom en eller stenar m.m Är det mycket folk så kan man be en kompis,syskon,mamma att hålla vakt! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

1 juli 2013 14:39

Hej! Jag är en 17 årig tjej som ska på solsemester om en vecka. Jag är orolig att min mens ska komma just då och undrar om man kan skjuta upp den? Jag vet att det finns ett piller som man kan ta tre dagar innan mensen kommer men eftersom min mens är fortfarande oregelbunden vet jag inte när det är. Jag trodde egentligen att den skulle komma för någon dag sen men det gjorde den inte. Så nu är risken att jag får den under resan.

Min fråga är nu ifall jag kan skjuta upp mensen även om jag inte vet när den kommer?

En till fråga: ifall man ska vara vid havet och gå i och doppa sig flera fånger, måste man byta tampong efter varje gång man hat badat?

Mensbloggen

1 juli 2013 15:34

Är dessvärre osäker på din första fråga. Så enklast är att ringa din umo och fråga för ett exakt och korrekt svar!

Nej du behöver inte byta tampongen efter varje dopp, men tänker du sola en längre stund efter ett dopp så kan det vara bra att byta tampongen. Annars tänk bara på att byta oftare än vad du vanligtvis gör och att byta efter det sista doppet! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

6 juli 2013 13:39

Hej! Idag ska jag åka och bada i havet och jag har inga tamponger! Jag blöder ganska lite men jag undrar om jag kan bada ändå? Ska bara doppa mig snabbt!

Mensbloggen

6 juli 2013 15:04

Bada ändå, det går då du bara blöder lite! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 juli 2013 20:02

Hej! Jag undrar lite om att bada med tampong. Varför säger egentligen många att man ska byta tampong direkt när man har gått upp ur vattnet? Alltså jag menar är det för att det kan läcka eller är det risk att man får någon sjukdom om man inte byter direkt? Jag ska utomlands och kmr då bada mycket så kmr jag behöva byta efter varje gång om man badar flera gånger eller kan jag vänta tills jag är på hotellet?

Mensbloggen

8 juli 2013 00:06

Både och! Tampongen fylls med vattnet och blir då full så då kan det läcka om man väntar med att byta den ett tag dessutom kan det komma in bakterier med det smutsiga vattnet, så då ska man inte gå runt med smutsigt vatten i tampongen i onödan.

Badar du flera gånger så behöver du inte byta efter varje gång, tänk på att byta oftare än du brukar bara och efter du badat klart! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2013 12:46

Hej, jag har haft min mens i ungefär 4 månader kanske? Jag vet inte riktigt..
Men jag vågar inte säga något till min mamma!!!!!
Vad ska jag göra? Tycker det är jätte pinsamt

Mensbloggen

8 juli 2013 18:07

Du får ta mod till dig!!!! Din mamma har själv varit i samma sits och hon om någon vet hur det är. Egentligen är mensen det naturligaste som finns, något alla världens kvinnor har gemensamt! Berätta för henne så kan hon hjälpa sig och fixa mensskydd.

Det tar max 5 sek att säga "mamma, jag har fått mens" och sen är det över. Det kommer kännas så mycket bättre efter! Kram :-)

 
Ingen bild

Mellis

9 juli 2013 13:12

Hejsan, jag ska till Utomlands om några dagar och jag ska få mens precis den dagen vi ska dit. Och jag är en sån person som badar hela tiden, den enda gången jag går upp ur vattnet är om jag ska äta. Jag ska använda tampong men jag vill veta, eftersom jag badar hela dagen, hur ofta ska jag byta min tampong då? Svaret kan ju inte vara att jag ska byta när jag badat klart för då kommer tampongen sitta i hela dagen hahaha. Puss hej!

Mensbloggen

9 juli 2013 16:33

Det beror helt på hur mycket du blöder. Jag skulle säga att då du blöder som mest så byt dubbelt så ofta än vad du brukar. Till exempel om du i vanliga fall byter efter 3h, så byter du nu istället efter 1,5h. Börja så tycker jag och sen testa dig fram! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 juli 2013 22:07

Hej jag har lite fågor:
1. Min mens har "bytt" vecka att komma på och har gjort det i två månader nu, är det normalt?
2. Jag ska på solsemester med min familj och är orolig för att jag kommer få min mens bara en dag tidigare. Har aldrig badat med tampong (eller mens för den delen) och jag undrar om man kan få infektioner om man badar med tampong.
3. Om man badar med tampong, kan snöret "åka ut" då?

Tacksam för snabbt svar!

// Anonym 13 år :)

Mensbloggen

10 juli 2013 17:02

1. Jadå, även en regelbunden mens kan byta "mönster".
2. Risken finns men inte så vanligt. Vara bara noga med att byta tampongen efter badet så du inte går runt med smutsigt badvatten i kroppen.
3. Inte om du knölar ihop det till en liten boll! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym tjej

14 juli 2013 21:38

Hej hej :)
jag är 13 år och fick min mens förra veckan :/ o om 2 dagar ska jag på semester i 3 veckor, o min mens är ju oregelbunden, men jag har räknat ut att sista veckan kommer jag få min mens! :( O det är då man vill bada som mest! O mina föreldrar är skilda så jag åker med pappa! Och mamma sa att det är för tidigt med tampong! Ska jag strunta i vad hon säger o sno tamponger från henne? för hon är ändå utomlands :D hihih

Mensbloggen

14 juli 2013 23:46

Utan tamponger så kan det bli svårt att bada, speciellt då du blöder som mest. Så antingen hoppar du badet då eller använder tampong. Din kropp, ditt val! Det är inte för tidigt med tamponger, man är fysiskt mogen att använda det från första mensen - ingen åldersgräns. Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 juli 2013 15:38

Jag har mens vågar ej och vill ej använda tampong. Ska till stranden i 1 vecka tror du jag kan bada och det ej leker mycket?

Mensbloggen

15 juli 2013 22:57

Det beror helt på hur mycket du blöder! Men de allra flesta behöver mensskydd speciellt de första dagarna. Så blöder du inte ovanligt lite så finns risken att det läcker.

Vill du inte använda tampong så skulle jag om jag var du sola de dagarna och ha shorts, trosor och binda. Annars så funkar tampong super den med! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 juli 2013 02:40

Svara gärna snabbt! Jag har mens osv vi ska till Västervik på torsdag och bada jag vill jättegärna bada! Men mamma tycker inte jag ska ha tampong för jag inte kan "ha" det och jag vill så gärna bada snälla hjälp!! Kram

Mensbloggen

17 juli 2013 13:30

Man kan ha tampong från första mensen!! Fråga din mamma varför du inte kan och berätta hur du känner annars så kan du köpa egna själv om du föredrar det! Kram :-)

 
Ingen bild

En orolig person

21 juli 2013 17:33

Jags ka åka utomlands på tisdag och jag undrar hur jag ska göra. Jag får min mens på torsdagen och jag vill inte använda tampong. Jag behöver inte bada men jag undrar om en binda syns i bikinitrosorna?

Mensbloggen

21 juli 2013 23:47

Med vingar syns, utan vingar kan synas i vissa stunder.. Mitt tips är att antingen ha shorts eller ett par trosor med binda under bikiniundelen. Kram :-)

 
Ingen bild

-

24 juli 2013 11:25

Jag är inne på andra mensdagen och ska bada i havet om bara en liten stund. Är oerhört rädd för tamponger då jag ser hur dom svullnar upp och verkar göra jätte ont att använda första gången. Måste jag ha något skydd tror du?

Mensbloggen

24 juli 2013 16:23

Jag vet ju inte hur mycket du blöder. De första blöder som mest på mensdag 2 och blöder du mycket tycker jag du ska köra på tampong. De gör inte ont! Kram :-)

 
Ingen bild

Osäker person

24 juli 2013 11:38

Hej! På lördag ska jag till sunne vattenland och kommer då att ha min mens. Jag funderar på att använda tampong. Men måste man byta direkt efter att man kommit ut ur vattnet? För eftersom det är ett vattenland med olika rutschkanor så brukar det ju oftast bli så att man badar, gör nått annat, badar igen osv. Måste jag byta efter varje gång jag går upp då? För då lär jag ju behöva packa ner 200 tamponger om de ska räcka..
Svara gärna kram!

Mensbloggen

24 juli 2013 16:21

Nej det behöver du inte, men det beror också på hur mycket du blöder... För då man badar med tampong så blir den full av vatten och suger då upp mensen mycket sämre efter - logiskt! Men du behöver iaf byta oftare än du vanligen gör. Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

30 juli 2013 18:30

Hej jag är på semester i Grekland och jag har just fått min mens. Vi är på stranden typ 6h om dagen kanske och badar och solar mycket! Jag använder tamponger men jag undrar om det räcker att jag kanske bara byter en gång även fast jag badar ofta och länge? Finns det nåm risk att jag får nån sjukdom om jag inte byter mer än så? Vill gärna inte behöva springa iväg hela tiden till ofräscha toaletter för att byta! Hur ska jag göra? tacksam för svar!

Mensbloggen

30 juli 2013 19:34

Grejen är att tampongen blir full med smutsigt vatten så man ska helst inte gå runt med tampongen full med badvatten så länge. Det finns riksförbund infektioner. Så jag tycker du ska byta lite oftare, kanske 2-3 ggr på 6h. Och när du badat klart sista gången på dagen så var noga att byta då speciellt!! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

30 juli 2013 23:17

Hej! Jag är på semester och imorgon ska vi ut och snorkla med en båt! Jag har min mens nu och jag använder tamponger! Men jah vet inte hur jah ska göra imorgon vet inte om det finns toalett på båten och vi kommer va ute typ 5-7h.. mestadels av den tiden kommer vi att snorkla! Hur ska jag göra? Kan jag inte byta tampong på den tiden om det inte finns möjlighet till det eller kommer jag bli sjuk eller så då?

Mensbloggen

31 juli 2013 11:02

Det beror lite på hur mycket du blöder? Klarar du den tiden utan att byta? 5-7h är ganska länge och även de som inte har mens borde behöva gå på toa under den tiden.. Så därför tycker jag det borde finnas tillgång till toa. Men finns det inte toa och du måste byta för att det inte ska läcka så skulle jag se om det fanns någon "mer dold" plats på båten och sedan ta handuken runt, rulla in den använda tampongen i mycket papper och lägg i väskan till du är tillbaks på land.

Blöder du inte så mycket och skulle klara hela tiden utan att byta så kan du ha tampongen den stunden och byta igen när du kommer iland igen. Kram :-)

 
Ingen bild

Ebba

31 juli 2013 09:18

Hej. Jag använder tamponger redan men har en fråga om när man badar med tamponger så måste man ju byta tampong direkt efter men eftersom att jag ska bada med min kompis vid en privat strand så måste vi åka bil där ifrån. Det är 5-10 minuters bilresa tillbaks tror du att jag klararmig utan att det läcker? Är i dag 5 så jg blöder inte så mycket men är jätte orolig att de ska läcka :/ snälla svara fort :O / Ebba

Mensbloggen

31 juli 2013 11:04

Ja det borde klara sig!!!! Speciellt eftersom du är på dag 5 :-) Kram

 
Anna

Anna

2 augusti 2013 09:50

Hej jag ska till Grekland den 6 augusti och nu är det den 2 Augusti och jag skulle ha fått min mens den 1 augusti och nu är jag rädd att jag ska få de där och jag vill inte använda tampong :( snälla hjälp ? Vad ska jag göra ?

http://Hej

Mensbloggen

2 augusti 2013 10:42

Man kan ju inte veta om din mens kommer komma eller om den hoppar över denna månad... Så ta med mensskydd så är du beredd och får du mensen så får du antingen bada med tampong eller hoppa över att bada de dagarna och hålla till på stranden! Kram :-)

 
Ingen bild

Jennifer

6 augusti 2013 19:46

Hej jag fick min mens i förrgår och ska åka till Paris om en o en halv vecka. På hotellet har vi en jättefin inomhuspool och jag vill ju såklart bada men jag tänker inte använda tampong nu när jag är ny på mens grejen. Jag blöder inte mycket utan har mest bara brun mens (alltså då gammalt blod) o bara lite rött i bland. Men eftersom mensen är oregelbunden i början ska jag hoppa över att bada i Paris då eller borde min första lilla mens sluta innan en o en halv vecka utan att komma då så jag kan bada utan skydd? Jag vill verkligen bada men vill inte använda tampong

Kram :)

Mensbloggen

6 augusti 2013 20:27

Jag tror din blödning kommer vara över till Paris och om du bara blöder lite då så kan du bada ändå utan skydd.

Blöder du däremot mer så skulle jag säga tampong eller stå över badet, men det tror jag verkligen inte du kommer göra - blöda mer alltså! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 augusti 2013 22:40

Hej! Jag ska bada på äventyrs bad senare i veckan och borde då vara i andra dagen av min mens och då brukar jag blöda ganska mycket. Jag har provat att försöka använda tampong förut men jag fick inte in den. Vad ska jag göra?! Jag har ingen tillgång till någon tampong men jag kan ändå inte använda det och jag vill verkligen bada! Har heller ingen menskopp eller vad det heter.
Kram :)

Mensbloggen

7 augusti 2013 22:57

Tycker du ska ge tampongen ytterligare chanser!!!!!! Blöder du ganska mycket så tror jag det är den bästa utvägen! Använd minsta storleken och var AVSLAPPNAD, det kommer gå! Kram :-)

 
Ingen bild

:)

9 augusti 2013 09:40

Hej ska bada idag och jag har inga tamponger. Kan jag bada ändå? Jag blöder bara några fläckar på två timmar. Kan jag Bada en liten stund iallafall?
Tacksam för svar! :)

Mensbloggen

9 augusti 2013 11:05

Om du bada blöder så lite så bada på utan problem! :) Kram

 
Ingen bild

Alli

9 augusti 2013 09:49

Hej ska bada i en pool idag blöder ganska lite bara några bruna fläckar. Har inga tamponger och jag kan inte köpa idag. Kan jag bada en liten stund?
Svara fort snälla!!!!

Mensbloggen

9 augusti 2013 11:06

Ja, bada på. Du verkar blöda så lite så då är det inga problem! :-) Kram

 
Ingen bild

Johanna

9 augusti 2013 13:19

Hej. Idag ska jag på spa och bada i en inomhuspool. Jag har aldrig badat me tampong tidigare och undrar hur stor chansen är att det läcker blod i vattnet?

Mensbloggen

9 augusti 2013 14:19

Använde du tampong så kommer det inte läcka. Men använder du inte tampong så kommer det inte komma blod i vattnet, och om det kommer lite så kommer det inte synas. Däremot så kan det rinna längs benen när man kliver upp i vattnet, men det beror såklart på hur mycket du blöder.

När man är i själva vattnet så blöder man inte så mycket av någon anledning. Kram :-)

 
Vandra men vill inte i Mens!

Vandra men vill inte i Mens!

10 augusti 2013 19:51

Jag ska vandra(i Fjällen) på Måndag, och jag fick min mens i morse! och jag ska med andra och jag vill inte hålla på att byta binda och sånt! Och vi ska tälta( no Electronic)

Vad ska jag göra!? Jag vill inte ta några piller eller sånt. Och det är LÖRDAG idag och mensen brukar ta en vecka! finns det typ inga övningar man kan göra eller äta? Och jag har 7kt mycket verk så varje dag när jag har mens tar jag "Pronaxen" och den hjälper... Lite...den är bäst av alla ändå... och jag hatar att ta tabletter, det känns som jag ska sätta tabletter i halsen.

men i alla fall kan man göra något så att mensen går över på typ, 1 dag? Annars kan jag inte Vandra! och då måste jag "av anmäla mig" och jag ska göra det med en kille och andra okända personer!!

http://mensen går snäbbare bort 1 dag?

Mensbloggen

10 augusti 2013 21:58

Tyvärr så kan man inte hindra mensen. Men tycker inte du ska ställa in vandringen pga. mensen - låt inte mensen hindra dig från att leva och göra vad du vill!!!!!! Du lär inte heller bara den enda med mens på vandringen. :) Om man använder tampong + binda samtidigt så behöver du inte byta lika ofta och kissa och bajsa måste ju alla där så så funkar mensen också! Finns inte papperskorg så ha en färgad mindre påse du kan ha dina använda mensskydd i och ha en knut på när den är stängd.

Dessutom kan mensvärken bli snällare om man rör på sig, så att vandra kombineras värktabletter kan nog bli bra för din värk tror jag!!

Finns ingen toa på vissa vandringar så finns det stenar/träd/buskar som man kan uträtta sina behöv bakom! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 september 2013 17:49

Jag är 11 år och får tydligen min mens nästa år, det tror mamma också. Men jag och många andra har svårt för att säga saker till sina mammor/pappor... Så jag undrar hur sa du till din mamma att du hade fått mens? Och jag har en 19 årig syster och hon kan man lite på (eller det jag kan lita på mamma också) så tycker du att jag ska säga det till min syster innan mamma? Tacksam för svar! :)

Mensbloggen

2 september 2013 22:01

Jag sa det bara rakt ut "mamma jag har fått mens". Inget mer med det, fick bindor och så var det "över". Det är en smaksak vem man berättar först för, jag berättade för min syster allra först, men du väljer hur du vill göra. Tycker du att det är enklare att prata med din syster så berätta för henne först! Kram :-)

 
Ingen bild

en som aldrig använt tampong

3 september 2013 15:32

Jag är 15 och har aldrig använt tampong, jag ska till turkiet nästa vecka och vet att jag kommer få den då. Jag har jätte oregelbunden mens men jag är nästan hundra på att den kommer då.

Jag kommer ju då bada och måste använda tampong för att då kunna göra det. Hur vet man vilken storlek man sak ha om man aldrig använt de?

Mensbloggen

3 september 2013 20:35

Är det första gången så kan det underlätta och vara enklare med minsta storleken (gul ask), men blöder du mycket så kanske det är bättre med medium storleken (blå ask). Men är du osäker köp en av varje storlek och testa. Kram :-)

 
Ingen bild

Ebba

3 september 2013 15:34

jag har jätte mycket mens vaje gång, får ha nästan 2 bindor och 2 trosor för att de inte ska läcka.

jag sak utomlands och kommer få den då, vad ska jag göra för att de inte ska läcka utan att behöva använda 2 bindor på stranden?

Mensbloggen

3 september 2013 20:30

Man kan gå till umo och få piller som skjuter upp mensen! Annars kan en utväg vara att ha nattbinda och tampong (samtidigt) så klarar du dig längre! Kram & Trevlig resa :-)

 
Ingen bild

Filippa

18 september 2013 15:10

Kan man använda tampong även fast man är på slutet av mensen och blöder pyttelite, den kanske till och med slutar snart, kan jag ha tampong ändå?

Mensbloggen

18 september 2013 15:54

Beror på huur lite? Räcker det med trosskydd så tycker jag inte du ska ha tampong. Men om du ska ha tampong ta minsta storleken och byt efter en längre tid, max 8h! Kram :-)

 
Ingen bild

Sandra

18 september 2013 15:11

Kan man stoppa in tampongen i "fel hål" liksom? Och kan man testa tampong första gången när man ska bada med klassen?

Mensbloggen

18 september 2013 15:53

Nej, urinhålet är alldeles för litet för att rymma en tampong och smaken är mycket längre bak och då finns bara ett kvar. Så nej du Joan inte stoppa upp den fel!

Visst kan du testa första gången när du ska bada med klassen, men det kanske kan vara bra att öva någon gång innan - inget måste, men underlättar kanske! Kram :-)

 
Ingen bild

F

24 november 2013 22:06

Tips på hur man kan göra i simhallens omklädningsrum med mens utan att någon märker det? Och när man har tampong och har badat klart, ska man byta innan man duschar, eller efter? Och kan man byta om på toaletten?

Mensbloggen

25 november 2013 20:09

Ha dina grejer i en necessär. Ta med din bikiniunderdel och och necessären och gå till toan och fixar tampong, gå på toa och ta på bikiniunderdelen. Hur jag gör, och funkar! Ingen vet ju att du har mens, de kan lika gärna tro attdu tar bort sminket eller vad som helst.

Byt tampongen efter duschen på toan! Kram :-)

 
Ingen bild

Snabbt svar

1 januari 2014 19:20

Jag vill inte säga till mamma att jag har mens. Och jag kan ju inte gå och köpa tamponger/bindor själv,och jag har haft mens i 5 månader nu och har alltid använt padds som man tar bort smink/nagellack med. Är det farligt?

Mensbloggen

1 januari 2014 21:00

Först och främst varför skulle du inte kunna köpa mensskydd själv? För det andra PRATA MED DIN MAMMA, tänk dig omvända roller: skulle inte du vilja att din dotter vågade prata om dig och be dig om hjälp? :)

Din mamma har vetat sedan du föddes att du en dag kommer få mens och om du inte berättar så kommer hon till slut fråga dig eftersom DET HÖR TILL EN KVINNAS LIV. Mensen är normal och alla kvinnor har den gemensam.

Pads eller "bomullsrondeller" är väl inte det bästa, små och sitter inte fast, och blöder man mer så lär det läcka. Även fast det inte är farligt. Men tycker verkligen du ska ta mod till dig och prata med din mamma, hon skulle uppskatta det kan jag svara på och du kan liksom "andas ut"! Kram :-)

 
Ingen bild

anonym

12 januari 2014 21:58

Har simträning och tycker att tampong är extremt obehagligt. De är för långa så det märks att jag har den på mig hela tiden.
Kan jag simma utan? Har du nåt förslag?

Mensbloggen

12 januari 2014 23:16

Mitt förslag är att du försöker trycka upp tampongen ännu längre, den ska inte kännas när den är inne. Ju längre in, desto bättre. Blöder du inte så mycket så kan du simma utan. Men annars testa olika tampongmarken, någon sort kanske passar bättre för dig! Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

14 januari 2014 19:17

Hej!
I sommmar ska jag på språkresa till Malta, och jag ska vara där i 4 veckor, och under den tiden kommer jag antagligen få mens.
Tänkte testa tampong, men har aldrig gjort det förut. Är det svårt? Håller det bra? Hur ska man få in den tillräckligt långt , om inte fingrarna räcker att trycka upp med? Eller gör dom det?

Vi kommer vara på stranden säkert i ett par timmar, och kanske inte orkar gå på toa varje gång jag går upp och solar.Kan man få problem då? Måste man byta direkt när man kommit upp eller kan man vänta ett tag? Vill inte behöva gå ända till toan hela tiden...

Mensbloggen

14 januari 2014 20:45

Allt man kan är ju lätt, i början kan det vara lite knixigt innan man får till det. Men börja öva nu så kommer det gå jättebra i sommar! Det håller, storleken på tampongen avgör hur bra beroende på hur mycket mens.

Fingrarna räcker, kör långfingret (längst). Du kan ha tampongen ett tag efter du badat men tänk på att då är tampongen fylld med (smutsigt) badvatten = sämre uppsugningsförmåga. Så vänta inte jättelänge men ett tag går om du vill bada lite till.. Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

20 januari 2014 01:11

Hej jag vet inte vad jag ska göra min mamma tycker det är för tidigt för mig och använda tampong och vi har simm test på tisdag med klassen. Och jag har min mens snälla ge mig ett svar så snart som möjligt!!

Mensbloggen

20 januari 2014 08:01

Prata med din mamma och säg att du verkligen vill vara med på simtestet och inte missa det... Vill DU vara med på det? Isf tycker jag du ska köpa tamponger själv om inte din mamma gör det. För tampong kan man ha från första mensen! Du kan ju också fråga din mamma varför hon inte vill att du ska använda tampong. Kram:)

 
Ingen bild

Hej

26 januari 2014 16:05

Hej! Jag hatar att ha mens och att byta binda. Är de värt att prova att använda tampong idag? Jag ska till skolan imorn och är rädd att både bindan och/eller tampongen ska läcka. Ska jag pröva idag och se hur det går?? Snälla svara fort!!!

Mensbloggen

26 januari 2014 17:40

Tampong är väldigt smidigt och praktiskt när man fått till det. Så har du mens nu och känner att du vill testa så tycker jag absolut du ska det!! Är man orolig att det ska läcka så kan man ju ha binda + tampong = dubbla mensskydd = dubbel säkerhet! Kram:)

 
Ingen bild

Fundersam tjej

1 februari 2014 16:18

Hej
Jag har blivit tillfrågad att vara med och bada imorgon med några som jag känner lite halv bra. Fick min mens (för denna månad, har haft mens sedan sommaren 2011) igår. lärde mig använda tampong idag, sitter fortfarande liite oskönt, vill dock gärna vara med imorgon. Kommer att vara väldigt aktiv i vattnet i ca. 1h (max 2) och använder o.b.'s minsta tampong. Undrar om jag kommer att klara mig utan att det börjar läcka eller om jag ska testa en större storlek (eller eventuellt tacka nej)?

Hoppas att du har ett svar (:

Mensbloggen

1 februari 2014 19:51

Blöder du mycket? Hur ofta behöver du nya den minsta tampongen? Jag tror verkligen du kan bada utan att oroa dig om du inte blöder väldigt mycket. För när man är i vatten så rinner det inte lika mycket som på land. Så bada och sen byt tampongen så fort som möjligt när du badat färdigt. Eller om du vill vara på den säkra sidan, gå upp på toa en gång under badet och byt.

Den minsta tampongen funkar! Så tycker inte du ska tacka nej!! Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

5 februari 2014 18:56

Hej! Snälla svara snabbt. Jag är 14 år (äter ej p-piller) och har haft mens ca.1,5 -2 år . Om 2 veckor skall jag på resa och vill verkligen inte ha mens då min mens är ännu ganska oregelbunden så kan jag ändå äta någo hormonpiller i säkerhets skull? Eller:( tacksam för svar!!!<3

Mensbloggen

5 februari 2014 22:00

Kontakta din umo eller läkare så fort som möjligt med tanke på att resan är snart och berätta. Man börjar inte käka p-piller bara vid en engångsgrej, men fråga läkaren/barnmorskan om primolut-nor, det är piller man tar några dagar innan beräknad mens och äter enda tills du vill ha mensen dvs. efter resan. Kram:)

 
Vera

Vera

10 februari 2014 14:22

Hej! Jag tränar i en och en halv timma. Jag vill inte att folk ska se min "röda svans" när jag simmar... Ska jag använda tampong? Hur blir det om jag duschar? Ska jag ha baddräkten ner rullad?

http://http:/nattstad.se/vera13år

Mensbloggen

10 februari 2014 18:47

Tycker du ska använda tampong!!! Du kan duscha med den, antingen knölar du upp snöret till en liten boll eller gör som du sa, kavla bara ner baddräkten. Kram:)

 
Ingen bild

Amanda

22 februari 2014 20:56

Jag ska åka till ett jätte stort badhus nästa helg med familjen och jag kan inte använda tampong och jag fick min mens den 17:de januari detta året och sen fick jag den en gång i februari med och jag minns att sist jag hade mens så försvann den, 8:onde. Och jag ska till badhuset den 1 mars och min mens är oregelbunden i början nu men mina två gånger nu i början har det bara varit mörk brunt! Vad ska jag göra? Mamma säger att hon tror att jag inte kommer ha mens då men jag är orolig!! ;(

Mensbloggen

22 februari 2014 21:53

Risken att den kommer nästa helg är inte jättestor, visst så finns risken. Men tycker inte du ska oroa dig över något som inte hänt, och om det bara är brunt och lite så kan du bada ändå utan mensskydd för sånär det så lite så att det kommer inte synas.

Skulle den råka komma så prata med din mamma isf så löser ni det tillsammans!! :-)

 
Ingen bild

mig

25 februari 2014 21:25

Hej! min mens "tar slut" på fredag och jag ska bada i morgon, i ett badhus. jag blöder inte jätte mycket och undrar om jag måste använda tampong?

Mensbloggen

25 februari 2014 21:32

Jag vet inte hur lite mens "lite" för dig, allt är ju relativt. Men klarar du dig på ett trosskydd eller länge på en binda så kan du bada utan skydd!! :) Det kan ju komma en lite fläck i bikinin men inte så mycket att det rinner igenom och dö behöver du bara skölja av bikinin efter!! :)

 
Ingen bild

Lilla mig

2 mars 2014 19:12

Hej, jag fick min mens för 2 dagar sen och imorn ska vi ha bad. Jag tänkte att jag kunde gå och köpa tamponger under dagen eller innan skolan men då kom jag på att jag inte kommer hinna! Vad ska jag göra?

Mensbloggen

2 mars 2014 21:43

Är affären öppen imorgon så kanske du kan gå förbi antingen på morgonen innan skolan eller om du har någon längre rast? Annars har din mamma eller syster en extra tampong hemma?

Eller fråga en kompis du kan prata med sånt om. Om inget av alternativen funkar så kanske du helt enkelt får skippa att bada beroende på hur mycket mens du har. Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

16 mars 2014 20:05

Jag fick min första mens för ungefär en vecka sen. Jag tror att den nästan har slutat nu men imorgon ska jag på simträning. Jag har läst av någon annan att hennes mens hade slutat men när hon badade så kom det. Det är för tidigt för mig att använda tampong...

Mensbloggen

17 mars 2014 19:11

Du kan bada utan att oroa dig. Om det skulle kolla ngt så kommer det vara så lite mängd för du har redan gjort av med det mesta i veckan:)

 
Ingen bild

anonym

25 mars 2014 16:53

hej! i sommar ska jag åka till ett vattenäventyrsland med min kompis och hennes familj och vet inte hur jag ska göra om jag får mens då. det är ganska lång tid kvar men man måste vara förberedd ;) . hursomhelst vi ska bada hela tiden och kanske inte orkar byta tampong efter varje rutschkane åk eller efter var tionde minut. jag har ingen menskopp och har aldrig använt en och om jag har en måste man byta var 4 timme vilket är bra men om man ska tömma och göra rent den kanske det bara finns handfat utanför båsen. och jag vill häslt inte att någon skulle se mig tvättarent en blodig menskopp inför alla som står i kö till torna. vad ska jag göra? går det att ha tampong när man badar så länge? för man är ju oftast bara i vattnet. och om jag ska köpa menskopp hur ska jag göra för att ingen märker at jag har mens? ÄLSKAR DIN BLOGG OCH TACK I FÖRVÄG!

 
Ingen bild

anonym

26 mars 2014 17:46

Hej! jag är en tjej på 13 år som ska på solsemester snart och min mens kommer vara precis den veckan. jag vill inte använda p-piller för att skjuta upp mensen och jag vill helst inte använda tampong. sälskapet vår familj ska åka med vet att jag älskar att bada, och det kommer bli jätte konstigt om jag helt plötsligt bara ligger i en solstol. Snälla hjälp mig. VAD ska jag göra? kram

Mensbloggen

26 mars 2014 21:36

Det finns tabletter man kan skjuta upp mensen med som är till för just sånna tillfällen, kanske skulle passa dig? Då måste du ringa ungdomsmottagningen (eller läkaren) för att få recept på de. Så tycker du ska göra det. Tabletterna heter "Primolut-nor" :)

 
Ingen bild

Mej

31 mars 2014 14:18

Jag ska och bada med skolan nästa vecka och jag tror jag får min mens samma dag som jag skall och bada. Så tror du det finns nån risk att tampongen börjar läcka när det endå kommer ganska mycket blod fast jag bara badar i 1-2 timmar?

Mensbloggen

31 mars 2014 15:54

Hur ofta byter du tampong i normalt fall?

Tror du klarar 1-2h om du inte blöder extremt mycket vill säga, borde räcka att du byter när du badat klart. :)

 
Ingen bild

Anonym

31 mars 2014 22:54

Hej! Jag är 14 år och har använt tampong ett tag nu så så det har jag koll på Men när jag badar läcker det snabbt in vatten och jag kan bara bada "ostört" i ca 20 min. Tampongerna jag använder är o.b Super. Hur ska jag göra vill gärna kunna bada längre! Kram :)

Mensbloggen

1 april 2014 08:39

Jo så är de ju, är hela fittan under vatten så suger tampongen upp vatten. Alltså kommer den bli sämre på att suga upp mensen. Antar att du blöder ganska mycket om du behöver byta efter 20?! Tyvärr så kan man inte ändra på det, isf skulle det vara menskopp. Den suger inte upp vatten och vatten kommer inte in! :)

 
Ingen bild

Amanda

16 april 2014 12:54

Hej, det skulle vara jättesnällt ifall du svarade! Nästa fredag ska jag ha simning med skolan och jag vill verkligen gå på den! Jag trodde att min mens skulle komma denna vecka men det kommer den antagligen inte göra för "tecknena" har slutat och jag tror att jag kommer få den nästa vecka! Jag använder ofta tampong men under mina värsta dagar måste jag använde både tampong och binda! Jagr alltså jätterädd att jag ska blöda igenom eftersom att det är pool och allt. Det skulle alltså vara ganska obvious ifall jag gick iväg mitt i sminkningen för att gå på toa, dessutom ska vi ha med alla killar och min lärar är man? Är det stor risk att man blöder igenom? Och vad gör man då, tänk ifall det blir värsta röda sträcket bakom en när man simmar!!!

Mensbloggen

16 april 2014 21:13

Det kommer inte bli ett rött sträck efter dig, använd tampong tycker jag! Gå på toa innan och sätt i en ny tampong och direkt efter när du badat klart. Är det på en av dagarna du blöder som mest så kanske du ska ha lite koll på klockan, vet inte hur länge ni ska bada.. Men är det flera timmar så kanske du borde gå på toa någon gång emellan.. Men det vet nog du bäst själv som vet hur mycket du blöder.

Skulle du blöda igenom så kommer det inte synas, det kommer ju blanda sig med vattnet på en gång och "spridas". Du har antagligen duschat eller badat hemma med mens och då ser du ju att det inte syns så tydligt faktiskt. Det som kan hända om det skulle läcka är väl att det skulle rinna LITE utmed benen när du går upp på land. :)

 
Ingen bild

.

14 maj 2014 18:37

Hej!
Jag är 13 år och har ganska nyligen fått min första mens. Jag simtränar 2 gånger i veckan i en bassäng där det är saltvatten (om det gör någon skillnad). Simträningen håller på i 2 timmar och jag undrar om det finns något alternativ till tampong och menskopp eftersom jag är lite rädd för att använda det (har aldrig gjort det förut) men om jag måste använda tampong, räcker det att jag byter precis innan och efter träningen när jag är i vattnet i 2 tim? Vi måste dessutom hjälpa till att dra upp linorna efter träningen och det vore OTROLIGT pinsamt om det rann blod på benen då...
Tacksam för svar! :)

Mensbloggen

14 maj 2014 22:37

I det fallet så är det tampong eller menskopp som är alternativet, men när man väl fått till det så är det inga problem :) Alla har en första gång!!

Det beror på lite hur mycket du blöder, jag till exempel skulle inte klara 2h. Men i början kan du ju testa byta tampongen efter 1h i badet och sen efter att du dragit upp linorna. Funkar det kan du successivt öka tiden och kanske klara 2h. Men det hänger som sagt på hur mycket du blöder i kombination med tampongstorlek. :-)

 
Ingen bild

Otursam

20 maj 2014 10:41

Hej! Jag glömde bort att ta ett p piller för lite mer än tre veckor sen och jag har haft såhär mörkbrun tjock mens som inte alls har varit mycket sen dess, även fast jag har tagit pillerna regelbundet sen dess. Och i övermorgon så åker jag till Grekland ch idag så blev det rött och lite mer. Vasas ska jag göra?!? Tacksam för svar!

Mensbloggen

20 maj 2014 20:01

Fortsätt äta pillren och missa inget så rättar det till sig med tiden :) Ta med mensskydd till Grekland ifall att bara så är du safe

 
Ingen bild

Anonym

22 maj 2014 20:59

Jag är en tjej på 11 år och ska åka på klassresa till skarasommarland vi ska bada och sånt där och jag är rädd att jag har mens då. vad gör jag?

Mensbloggen

22 maj 2014 22:49

Tycker inte du ska oroa dig för något som inte inträffat :) Om mensen skulle komma då så löser det sig då, prata med din mamma och tampong är alltid en lösning. Men som sagt oroa dog inte för något som inte hänt ännu :))

 
Ingen bild

Anonym

8 juni 2014 15:45

Hej! Imorgon så ska jag åka och bada med klassen men jag tror att jag kommer ha min mens då! Men jag vill verkligen bada.. Om jag får mensen innan badet så tänker jag använda tampong med om den inte har kommit tills dess, kan jag bada då? Tänk om mensen kommer medans jag badar eller om det forsar ut när jag går ut ur badet?

Mensbloggen

8 juni 2014 21:30

Har den inte kommit tills då du ska bada kan du bada på lugnt. Den börjar lugnt och det kommer inte komma en flod på en gång. :)

 
Ingen bild

Anonym

8 juni 2014 23:05

Hej, jag ska bada på tisdag med klassen i ett badhus och då är jag inne på mensdag 4. Ska bada i 4h(kanske mer) och jag har aldrig använt tampong förut(är 11/12). Jag är för "rädd" för att prata om det med min mamma eller syster. De ända i min klass som vet att jag har mens är två av mina bästisar. Hur många gånger måste jag byta tampong? Måste jag byta varje gång jag kommer upp ur vattnet? För det kommer finnas väldigt många kanor och det betyder att jag kommer få gå upp och ner i vattnet typ 24/7. Gör det ont första gången man sätter in en tampong? Snälla hjälp! Tacksam för svar!

Mensbloggen

9 juni 2014 18:43

På mensdag 4 kan jag gissa att du inte blöder jättemycket? Isf räcker det kanske att byta tampongen 2 gånger? Det beror ju lite på hur mycket du blöder :) Nej det gör inte ont, kom ihåg att slappna av bara!!

Om jag var du skulle jag berätta läget för dina 2 bästa kompisar och be de "hålla utkik" och säga till dig om de skulle se eller om det skulle läcka, så är det lugnt :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 juni 2014 00:02

Kan man ha två bindor med ett par trosor under bikinitrosan om man ska bada i ett badhus med massor av kanor? Inne på mensdag 4. Eller kommer det att läcka när man går upp ur vattnet? Tacksam för svar, snälla hjälp mig

Mensbloggen

9 juni 2014 18:39

Dessvärre går det inte att bada med binda ovadsett hur många man skulle ha. Så fort du hoppar i vattnet kommer bindorna bli dyngsura = ingen mens sugs upp. Så det är meningslöst, plus att klistret kan släppa och vem vill se en binda flyta upp bredvid?! :) Tampong eller meskopp (eller inget alls om man inte blöder så mycket) är vad som gäller vid bad + mens! Kram:)

 
Ingen bild

Anonym

10 juni 2014 12:07

Idag ska jag bada med mina kompisar men jag har min mens, tredje dagen. Jag blöder ganska mycket och har därför problem med att bada. Jag har badat med tampong en gång tidigare och då var jag inne på min fjärde dag. I vanliga fall blöder jag nästintill inget den dagen men när jag gick upp ur vattnet efter att ha varit i tjugo minuter så kom det massa i bikinitrosan. Så även om jag inte hade alls mycket mens den dagen så räckte inte tampongen. Och idag har jag mycket mer då det är tredje dagen så är rädd att gå upp ur vattnet och läcka. Förra gången så simmade jag dock bröstsim långt, kan det ha gjort någon skillnad? Så min fråga är kommer en tampong räcka?

Mensbloggen

10 juni 2014 17:21

Kanske lite sent eftersom du antagligen redan badat? Skriv gärna hur det gick:)

Ta en större tampongstorlek och byt direkt då du går upp! För när man badar så suger tampongen såklart upp badvatten också = sämre på att suga upp mens. Därför kan det komma lite mens när man går upp ur vattnet eftersom tampongen är full med badvatten. Så mitt tips är att byta på en gång du går upp ur vattnet! :-)

 
Ingen bild

Linda33

12 juni 2014 20:59

Hej jag ska till Cypern och kommer troligt vis att ha mensen då kan man ha något annat i bad trosorna än tamponger???
Svara så fort du kan snälla

Mensbloggen

12 juni 2014 22:56

Tamponger eller menskopp är det som gäller!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

13 juni 2014 17:26

Hej! Om 3 dagar ska jag till Grekland, och då kommer jag antagligen att bada väldigt mycket. Jag ska ha min mens då. Jag har funderat på att använda tampong, men jag har aldrig testat det förrut, och jag vågar inte och vill inte.
1: kan jag bada utan något mensskydd, och isf hur länge?
2: kan man bada i saltvatten?
3: har du något tips på hur jag kan göra?
Snälla svara fort!

Mensbloggen

13 juni 2014 20:20

1. Det beror helt på hur mycket du blöder?! Men blöder du inte så mycket så funkar det!!
2. Vad det är för vatten spelar ingen roll!!!!!
3. Mitt bästa tips är nog tampongen faktiskt, det är inte så svårt och allt är ju lite läskigt när man inte gjort det innan. Prata med din mamma!! :-)

 
Ingen bild

Anonym tjej

28 juni 2014 13:07

Hej! Jag skulle ha fått min mens för 2 dagar sen alltså den 26/6 och nästa vecka på fredag (4/7) åker jag till Cypern men jag är jätte rädd att jag kanske får mens på typ måndag eller nåt och då måste jag ju ha mens några av dagarna jag kommer vara där men kan jag bada endå? Utan tampong (jag använder inte det, använder heller inte menskopp). Och sedan på natten och så kan jag då ha massa papper i trosan som "mensskydd" ?

Mensbloggen

28 juni 2014 15:49

Det kan ju vara så att din mens bara hoppade över denna månaden eller så kommer den senare... I början kan den vara ganska oförutsägbar!! :) Skulle mensen komma på måndag så borde du inte blöda så mycket på fredagen och det borde gå att bada utan mensskydd då! Men man får känna efter för det beror ju på hur mycket mens man har.

Ta med bindor på resan att ha då du inte badar ifall mensen skulle komma så kommer det gå bra :) Nja toapapper är inte att rekomendera, ta bindor ist!! :-)

 
Josefine

Josefine

2 juli 2014 03:02

Jag har inga tamponger och jag ska till Turkiet om två veckor och jag vill inte ha det när vi är där vad ska jag göra😭

http://Hundpensionat

Mensbloggen

2 juli 2014 14:26

Vill du inte ha tamponger eller mens i Turkiet? För vill du verkligen inte ha mens och den är beräknad tills dess så kan du gå till umo eller vårdcentralen och få recept på primolut nor som man skjuter upp mensen med :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2014 15:32

Jag fick min mens över en helg sist (typ 2 dagar) och det var jätte länge sen (typ 5 veckor sedan eller ngt) i dag fick jag den i gen och har inte berättar för mamma. Jag tycker att det är läskigt med tampong, och vågar inte riktigt säga till mamma att jag har mens för vi har aldrig pratat om det. Jag åker även till Mallorca i mon och ska bada mycket. Vad tycker du att jag ska göra?

Mensbloggen

3 juli 2014 15:36

Tycker verkligen du ska prata med din mamma hon kan hjälpa dig och hon har ju själv varit i samma sits en gång i tiden:) Sen se till att ha med mensskydd på resan, man måste inte använda tampong men det är praktiskt om man blöder mer och vill bada. Har dj bara lite mens så kan du bada utan mensskydd!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2014 15:35

Finns det ngt sätt man kan veta att mensen håller på art gå över utan på att man blöder mindre? Kram

Mensbloggen

3 juli 2014 15:38

Nja det är nog att man blöder mindre och att mensens färg blir mörkare! :)

 
Ingen bild

Hej

3 juli 2014 16:00

Jag tycker att det är lite "läskigt" att säga till mamma att jag har fått min mens för jag är 13 år, tänk om hon inte fick den för ens hon var typ 16 och tycker att det är jätte tidigt för mig. :)

Mensbloggen

3 juli 2014 16:10

Du kan ju inte hjälpa när du fick mens?! Och du har ju fått hälften av generna från din pappa allt kommer ju inte från din mamma :) Berätta för henne bara, hon vet att du förr eller senare kommer få mens så skjut inte upp att berätta!! Din mamma har också varit ung och fått mens!! Man kan inte påverka det, det är den du är :) Kram

 
Ingen bild

Pai

3 juli 2014 18:40

Kan man sjkuta upp mensen på något sätt?
Eller kan man göra så att man får det tidigare?
Snälla svara fort!!

Mensbloggen

3 juli 2014 21:58

Ja man kan skjuta upp mensen med primolut nor, men det krävs recept för att hämta ut det!! :)

 
Ingen bild

.

3 juli 2014 19:35

Hur långt in måste man sätta tampongen?

Mensbloggen

3 juli 2014 21:54

Så lågt in som det går!! :)

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2014 21:40

Hej snälla hjälp mig!!! Jag ska till Turkiet i 2 veckor med min släkt om lite mindre en en månad Och jag har precis räknat ut att jag kommer ha mens då. Jag älskar att bada och sola och vill verkligen bada men jag har aldrig haft tampong och vet inte om jag vill springa och byta stup i kvarten och jag blöder ganska mycket så tänk om det skulle läcka. Har hört att man kan få något piller men jag vågar inte fråga mamma om hjälp att få ut de är dessutom bor jag mitt ute på landet. Jag Vet inte häller om min mamma vet att jag har mens men jag tror det snälla snälla vad ska jag göra!!!! Kram

Mensbloggen

3 juli 2014 21:51

Tycker du ska prata med din mamma hur du känner för hon har själv varit ung :) Tillsammans kan ni säkert lösa det!! Det går att skjuta upp mensen men då måste du få recept på pillret!! Annars är tampong också en lösning, man måste inte byta hela tiden!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2014 22:00

Men om man sätter i en tampong på morgonen hur länga kan jag ha den i? vi säger att jag badar lite då och då tack för svar

Mensbloggen

4 juli 2014 14:26

Beror helt på hur mycket mens du har och vilken storlek på tampongen, men kanske ett par timmar! :)

 
Ingen bild

Hej

4 juli 2014 09:08

Hur länge kan man ha en binda? Kan man ha en en hel dag?

Mensbloggen

4 juli 2014 14:24

Om man inte har så mycket mens så kan man ha den en hel dag, men oftast har man mens så att set läcker om man inte byter oftare!! :-)

 
Ingen bild

Anonym tjej

4 juli 2014 09:26

Jag är tolv år och har fått min mens . Jag ska till Spanien om 3 dagar o jag vet inte om jag får bada elr inte ? Men jag vet inte hur jag använder en tampong
Bar stoppar jag upp den ? Hur stoppar jag upp den ? Kan man använda vinda ????? Hjälp snälla åker snart så måste veta 💕

Mensbloggen

4 juli 2014 14:23

Man kan inte bada med binda men tampong går bra, kolla länken:)
http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide/

 
Ingen bild

Anonym tjej

4 juli 2014 09:28

Jag är tolv år och har fått min mens . Jag ska till Spanien om 3 dagar o jag vet inte om jag får bada elr inte ? Men jag vet inte hur jag använder en tampong
Bar stoppar jag upp den ? Hur stoppar jag upp den ? Kan man använda vinda ????? Hjälp snälla åker snart så måste veta 💕 är de farligt att bada bara i badkläder ? Blir man sjuk o sådär ??????

Mensbloggen

4 juli 2014 14:22

Man kan bada om man har mens, helt ofarligt. Däremot kan det ju läcka när man går upp om man inte har tampong och om man blöder mer.

Man kan bada med tampong men inte med binda. Har du inte så mycket mens kan du bada utan mensskydd!! I varje tampongask finns en tydlig beskrivning hur man med både text och bilder :) Finns även ett inlägg i bloggen i arkivet! http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide/

 
Ingen bild

Klara

4 juli 2014 09:44

Hej! Jag å och min typ släkt ska åka utomlands och jag kommer få min mens då:( kan man ta piller så att men skjuter upp mensen 2 veckor? Och hur gör man för att få tag på pillrena? Kan man få någon biverkningarar av pillerna? Vilka ska man fråga? Vad ska man säga när man frågar efter pillerna och måste man besöka typ vårdcentralen eller kan man bara ringa? Hur mycket kosta det? Hur länge ska jag ta pillrens innan vi åker? Förlåt för många frågor men jag är jätte tacksam om jag får ett svar!

Mensbloggen

4 juli 2014 14:18

Ja ska försöka svara på alla dina frågor:)

- Det finns piller som skjuter upp mensen, de heter Primolut nor.
- Enklaste vägen är att ringa din ungdomsmottagning, berätta att du ska utomlands och vill skjuta på mensen. Du kommer nog behöva komma dit och så skriver se ut ett recept åt dig.
- Det finns biverkningar på alla läkemedel, läs bara bipacksedeln på vanlig alvedon...
- Vet inte riktigt hur mycket det kostar, men genom ungdomsmottagningen får man oftast ett lite bättre pris. Tror inte det kostar över 100kr i alla fall!! :)
- Man börjar ta ett piller dagligen ca 3 dagar innan beräknad mens.

Kolla länkarna, där står det mesta:
http://www.1177.se/Vastmanland/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Primolut-Nor/
http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19640429000038

 
Ingen bild

Snabbt svar

4 juli 2014 10:03

Hur länge kan man ha en binda? Kan man he bara en en hel dag, även om man går på toa flera ggr?

Mensbloggen

4 juli 2014 14:06

Man kan ha den i en hel dag men har du mens så klarar man oftast inte en hel dag utan att den blir full. Så oftast byter man kanske efter 2-3h beroende på hur mycket mens man har! :)

 
Ingen bild

Elin

5 juli 2014 12:05

Hej! Jag heter Elin och jag är 14 år och vi ska utomlands snart och då kommer jag ha mens. Jag har läst här att det finns ett piller som heter Primolut-Nor som gör att man skjuter upp mensen men är det verkligen bra att ta när man bara är 14 eller spelar det igen roll?

Mensbloggen

5 juli 2014 15:11

Hej, jadå det går att ta de om du är 14 år. Ring din ungdomsmottagning så kan de fixa ett recept på de till dig!! :-)

 
Ingen bild

anonym tjej på 13 år

5 juli 2014 22:26

hej jag är en tjej på 13 år och jag undrar vad jag ska göra för att mina kusiner är här och dom är bara här nån gång per år och nu är dom här och jag har precis fått min mens och vi ska bada och jag vet inte riktigt hur jag ska våga bada med en tampong och jag vet inte heller hur jag ska göra för att jag har bara 2 tamponger och jag vågar inte heller gå på en affär o köpa ett paket. och min mamma vet inte att jag vill använda tampong så jag använder bara binda, och jag vågar inte heller säga att jag har mens vecka nu.

så jag ät jätte tacksam för ett svar! och svara gärna så fort som möjligt!/ kram

Mensbloggen

5 juli 2014 22:39

Antingen väntar du med att bada tills du inte har så mycket mens längre eller så kör du på tampong, det är inte så svårt egentligen. Följ bara beskrivningen i asken och kom ihåg att vara avslappnad!!! :-) Känns det bättre så prata med din mamma, hon kan säkert hjälpa dig på ett eller annat sätt hon har ju själv varit i din ålder!! :-) Kram

 
Ingen bild

anonym

7 juli 2014 09:33

när jag var på toan och gjorde nr 2.... så när jag skulle torka mig så var det typ flytningar med lite rött i var det mens eller nr 2??..

Mensbloggen

7 juli 2014 10:09

Svårt att säga mensen varar ju ofta längre och är man hård i magen kan det komma lite blod från analen!! :-)

 
Ingen bild

rädd tjej

8 juli 2014 08:14

Jag ska bada i havet och sola med min familj i kanske 5 timmar eller mer imorgon .. Jag vet att jag behöver tampong men jag har endast 2 tamponger kvar och har inte tillgång till att få mer tamponger tills imorn. Räcker det med att byta 1 gång för jag kommer ju bada sen sola en längre tid.hoppas du förstod. Kram

Mensbloggen

8 juli 2014 17:57

Det beror ju helt på hur mycket mens du har!! Så du vet nog bäst själv om du klarar den tiden utan att det läcker.. Se bara till att byta tampongen efter du badat helt klart! :-)

 
Ingen bild

Fundersam tjej

10 juli 2014 06:01

Hej, jag ska till min pojkvän i helgen och bada jacuzzi som innehåller klor och jag fick min blödning idag. Kan man bada med en tampong utan att riskera att det läcker ut samt finns det ändå inte en infektionsrisk när man badar med mens. Tacksam för svar

Mensbloggen

10 juli 2014 09:37

Det finns en lätt ökad infektionsrisk men det är inte så att man avråds att bada med mens. Se bara till att byta tampongen efter badet! :)

 
Ingen bild

anonym

10 juli 2014 18:46

hej, jag ska till ett stort äventyrsbad imorn och har aldrig använt tampong förr. Jag blöder normalt. Eftersom det är första gången jag använder tampong borde jag ha den minsta tampongen, men kommer det läcka om jag har den minsta när jag badar? Isåfall hur ofta ska jag byta den?

Mensbloggen

10 juli 2014 22:47

Det är oftast lättare med den minsta, men du kan testa normal tampong också om du vill!! Byt tampongen innan badet och efter badet, och beroende på hur länge du är där så kanske du behöver byta under tiden.. När man badar så behöver man byta lite oftare än man gör i normala fall. Så byter du en binda var 3:e timme så kanske du ska byta en mini tampong vid bad efter 1,5h.

Man för börja med en tid och när man byter så kan man avgöra om man klarar längre eller kortare tid tills bästa gång - man får prova sig fram!! :-)

 
Ingen bild

Hanna

16 juli 2014 18:25

Hej!
Jag är 14 år och har haft min mens sen i november och Jag har lite frågor.

1. Förra månaden fick jag min mens redan 2 veckor och 3 dagar efter att den förra slutat. Kan det bli så att mensen kommer lite senare den här månaden eller ungefär samtidigt eftersom den va lite tidigare förra gången?

2. Nästa vecka kommer mina kompisar(varv 1 är kille) som bor ganska långt härifrån. Och jag tror att min mens kommer komma PRECIS då och bada är en självklarhet när dom är här! Och det jag undrar är: vilket är det bästa "bad-skyddet"(i tamponger) om jag blöder ganska mycket de första 3 dagarna?
Och saken är att badstället ligger ungefär 15 min från mitt hus. Kan jag bada i ca 1h och sen sola en stund(kanske 10 min) och sedan CYKLA tillbaka hem utan att det läcker. För på badstället finns det ingen toalett och KNAPPT ens än buske...? Funkar det?

3. Kan man bada i sådana O.b natt-tamponger med "vings"?

Tacksam för svar snabbt!

Mensbloggen

16 juli 2014 23:28

1. Det kan ju bli så men 2 veckor är ganska kort så antagligen går det lite längre tid. Men svårt att svara på då mensen kan vara lite oförutsägbar under det första året.

2. Det beror ju på hur mycket man blöder men det borde funka!!

3. Absolut kan man det!! :-)

 
...

...

24 juli 2014 02:34

Hej asså när man är och badar kan nånting hända med tampongen typ att den sväller upp om den kommer i kontakt med vattnet???

http://..

Mensbloggen

24 juli 2014 22:55

Jo tampongen kommer att svälla, det gör den av mensblodet också!! :-)

 
Ingen bild

.

25 juli 2014 16:31

Jag har flera gånger provat att sätta in en tampong, men aldrig fått in den helt och det vart ömt på mig. sen när jag gått på toa och kissat har den åkt ur igen. Är det fel hål jag försökt stoppat in den i då? Jag blöder väldigt mycket när jag har min mens och tror det skulle underlätta en del med tampong men eftersom att jag är osäker på om jag är "i rätt hål" vill jag inte trycka in den för allt jag har..

Mensbloggen

25 juli 2014 23:43

Urinhålet där kisset kommer ifrån kan man omöjligt få in en tampong då det hålet är väldigt litet.. Och analen där bajset kommer sitter väldigt långt bak.. Så tror inte du tagit fel hål!! Däremot skulle jag gissa att du inte tryckt in tampongen tillräckligt långt in - så testa tryck in den längre är mitt tips!! :-)

 
Ingen bild

Ida

26 juli 2014 23:50

Jag ska vara i Turkiet i 2 veckor och vi åker på torsdag och jag får min mens på lördag. Jag ska hämta ut piller som heter primout nor men hur många dagar innan min mens ska jag börja ta pillrena? Och kan men skuta upp mensen i 2 veckor? Kram❤️

Mensbloggen

27 juli 2014 19:29

Det står i bipacksegeln som finns med (allt står där), men ca 2,3 dagar innan mensen börjar man och sen äter du de under hela resan. Mensen går att skjuta i 2 veckor :)) Kram

 
Ingen bild

Ida

30 juli 2014 00:09

Kan man skuta upp mensen 15-16 dagar men primout nor?

Mensbloggen

30 juli 2014 14:43

Ja det ska man kunna :)

 
Ingen bild

Oliva

30 juli 2014 18:09

Hej jag ska på utlandssemester i morgon och mitt problem är att jag har fått min mens idag. Igentligen får jag mens den 3 varje månad så det är flera dagar försent. Mamma har fixat primout nor som jag ska börja ta den 31 eftersom man ska ta pillret 3 dagar innan man får mens. Men kan jag ta pillerna ändå även fast jag har mens nu? panik hjälp... Ja jag få svar i kväll snälla!!!

Mensbloggen

30 juli 2014 20:15

Ta pillren ändå tycker jag, det skadar inte. Däremot är jag osäker på om de kommer hjälpa på samma sätt. Men testa, kan ju inte bli värre :) Kram :-)

 
Ingen bild

Jag

31 juli 2014 15:13

Hej jag kommer få min mens när vi är i Turkiet, och jag har aldrig använt tampong, så jag vet ju inte hur många gånger jag "brukar" byta. Dessutom åker vi dit om ca 2 veckor, så jag hinner ju inte öva innan. Jag kommer använda tampong såklart, eftersom vi ska bada. Jag har läst en massa svar lite längre upp, och är inte rädd för att bada med tampong, men jag undrar hur det kommer va när jag ska sola, efter att jag har badat. Det känns ju onödigt att byta efter varje gång man går upp ur vattnet, men då är jag istället rädd för att det blir röda fläckar i bikinin efter att man solat (för att tampongen läckt), det hade ju blivit jättepinsamt.. Så jag vet inte vad jag ska göra.. Ska jag byta tampong lite då och då, och kan jag då låta bli att oroa mig när jag ligger i solstolen? Jag vill heller inte köpa piller som skjuter upp mensen.

Mensbloggen

31 juli 2014 22:10

Det beror helt på hur mycket man blöder... Men när man badar så suger tampongen upp vatten ur poolen/havet så efter ett bad har tampongen tappat sin uppsugningsförmåga delvis. Men visst har du inte väldigt riklig mens kan du sola ett tag emellan. (När du blöder som mest kanske du ska byt lite oftare). Men oftast läcker det ju inte, du får hålla lite koll bara.

Man måste testa sig fram i början!! :-) Kram

 
Ingen bild

anonym

4 augusti 2014 19:06

hej! Hur mycket kostar det med tableter för att skuta upp mensen, ska till kroatsien och kommer få den där, hur långt före måste man ta tableterna? Kan det förstöra i puberteten/hormonerna?

Mensbloggen

4 augusti 2014 21:57

Skulle gissa att det kostar mellan 50-100kr. Man börjar ta en tablett ca 2 dagar innan beräknad mens och äter en tablett dagligen tills dess att man "vill" ha mens igen dvs efter resan. Det förstör inget, så fort du slutar med tabletterna kommer hormonnivåerna bli som innan igen!! :-) Kram

 
Ingen bild

Talin

11 augusti 2014 13:02

Hej!
Jag har fått missfall för några månader sen. Är utom lands och då fick jag jätte stark mens. Asså jätte värk och mycke blod. Om jag får min mens igen kommer det vara lika eller ?
Mvh
Talin

Mensbloggen

11 augusti 2014 14:41

Kan ha att göra med att du fick missfall att din mens var väldigt riklig nu.. Så inte alls säkert att mensen uppträder så nästa gång, men heller inget man kan svara på i förväg. :)

 
Ingen bild

Lina

29 september 2014 19:45

Hej! Nästa onsdag ska min klass och min parallell klass gå och bada på idrotten. Vi ska vara borta från 9-12 på förmiddagen och på tisdagen har jag räknat ut att min mens ska komma... Detta är problemet. Jag har aldrig badat eller använt tampong och vet inte hur man gör.. om jag nu hinner lära mig hur man använder den tills dess, hur stor är chansen att någon kommer att märka? Det kommer väl inte direkt läcka eller något? Och kan jag ha den inne hela tiden under de 3 timmarna? Jag går och oroar mig jätte mycket och klagar på att vi ska gå och simma så att min mamma blir arg på mig för hon vet inte varför jag inte alls vill och jag har ingen lust att berätta för henne. Hon vet att jag har fått mens däremot. Så vad tycker du att jag ska göra? Tänk om jag får min mens när jag är i simhallen.. Vad ska jag göra då? Om jag får den på onsdag morgon tror du då att jag kan bada utan skydd? Behöver hjälp av någon ;(. Tacksam för svar :)

Mensbloggen

30 september 2014 14:05

Om du använder tampong när du badar och har mens så kommer ingen annan märka det om du inte talar om det för någon förstås. Det finns en jättebra beskrivning i varje tampongask hur man gör, bara viktigt att man är avslappnad och inte spänner sig när man stoppar in och tar ut en tampong. Med tampong så läcker det inte, det är meningen!

Om du kan ha tampongen inne i 3h i badhuset beror helt på hur mycket mens du har?! Om du har riklig mens så är det nog bra att byta någon mer gång under de 3h, eller om du bara vill känna dig säker vilket jag rekommenderar.

Berätta för din mamma varför så kommer hon säkert förstå, hon vet ju ändå att du har mens. Om mensen kommer på onsdag morgon tror jag du kan bada utan skydd och sätta dit en binda efter badet resten av dagen. För man brukar inte blöda så mycket i början, så det borde gå!!! Mensen kommer ju inte på 5 min så det är lugnt. Och väl i vattnet så syns det inte heller för blodet blandar sig med vattnet!

Sammanfattningsvis, tycker jag att kommer mensen på tisdag och det kommer normalmängd på onsdagen så tampong. Men kommer mensen på onsdag så bada utan för det kommer inte en flod så snabbt, det börjar lugnt. :)

 
Ingen bild

Anonym

30 september 2014 20:59

Hej!
Imorgon så ska jag simma med min skola! Jag fick min mens igår och har aldrig badat med mens innan! Hur länge kan man bada med tampongen om man blöder mellan mycket! Vi ska simma i ungefär en timme tror jag? Sen så undrar jag också när man går upp efter att ha badat, börjar tampingen läcka igenom då?
Tacksam för svar så fort som möjligt, innan imorgon
Kram :)

Mensbloggen

1 oktober 2014 21:37

Jätteledsen för sent svar :( Hur gick badet? :)

En timme tror jag säkert du kan bada med samma tampong och byt bara när du kommer till omklädningsrummet!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 november 2014 19:18

Hej! Jag har varit och badat igår och använde då tampong för att jag hade mens. Jag stoppade in den så långt jag kunde men det kom ändå blod, har jag en för liten tampong? Det har inte hänt så tidigare och jag tycker att dem känns rimligt stora. Gör det något om det kommer lite blod även fast man badar med tampong, kan det vara farligt? Tacksam för svar

Mensbloggen

2 november 2014 22:52

Menar du att det kom blod på tampongen? För det är ju meningen och fullt normalt :) Tampongen stoppar inte mensen, den suger upp den!!

 
Ingen bild

Anonym

6 november 2014 16:04

Jag ska bada med klassen imorgon och har mens men vill inte använda tampong. Är inne på mensdag 5 nu och blöder inte alls mycket. Mensen är brun aktig och klumpar sig. Kan jag bada ändå?

Mensbloggen

6 november 2014 20:24

Då kan du bada utan skydd när det ändå är så pass lite! Kommer inte synas. :-)

 
Ingen bild

Emilia IBerg

17 november 2014 23:35

Hej
Jag är 14 år och fick min mens först igår, antagligen eftersom jag har haft problem med min vikt innan då jag vägde väldigt lite i förhållande till min längd.
Jag tränar 4 gånger per vecka + idrott, varav 3 av träningarna är simträningar. jag går i en tävlingsgrupp så det är ganska hårda tärningarna men mycket sim på tid och lång distans sim. Så jag undrar hur det ska gå med simningen nu när jag har mens och dessutom blöder ganska mycket och kan få väldigt ont i magen. Jag vet att man ska ha tampong om man simmar men det känns ändå osäkert eftersom jag aldrig använt det osv.
Sen så vet jag inte hur det blir om vi ska simma långt och så får jag världens mensvärk, man kan ju inte bara gå ifrån träningarna hur som helst och min tränare är dessutom kille.
Så jag vet inte hur jag ska göra med mina träningar och jag kan ju inte direkt hoppa över en veckas träningar varje vecka.

Mensbloggen

18 november 2014 08:03

Tycker det låter som tampong är lösningen för dig, prata med din mamma och berätta samt be henne köpa tamponger så att du kan simma trots mens. I början kan det vara lättare att använda minsta tampongstorleken (gul ask). Sen är det bara att följa instruktionerna som finns i asksen! Viktigt är att man är helt avslappnad när man sätter in och tar ut tampongen!

Det är helt ofarligt och tampongen kan inte försvinna in i kroppen för det finns ingenstans för den att ta vägen!! Så bara att öva, det finns en första gång för allt :-) Kram

 
Ingen bild

rabbit00

18 november 2014 21:03

Hejsan!
Vi ska ha simning imorgon med min klass,Och jag har bara pytte lite mens..Det kanske kommer stor som en femkrona på en hel dag,Tror du att jag kan vara med och bada ändå?
Jag vill INTE använda tampong..Jag är rädd att det ska komma ett helt vattenfall när vi badar,Tacksam för svar❤

Mensbloggen

19 november 2014 10:06

Kommer det lika mycket idag så bada på utan något mensskydd! :-)

 
Ingen bild

Anonym

19 november 2014 22:28

Hej
På sportlovet ska jag till ett hotell i Dubai, som är världens dyraste och lyxigaste som finns, och jag kommer att få min mens PRECIS då. Det finns ett av världens största vattenland på hotellet osv... Och det går verkligen inte med tampong. Har testat gång på gång, och det funkar verkligen inte så att det är INTE ett alternativ. Vad ska jag göra. Jag har till och med gått till en ungdomsmottagning och de har kollat och sagt att inte tampong är något för mig... Hjälp snälla!

Mensbloggen

20 november 2014 12:05

Boka en ny tid på ungdomsmottagningen och tycker du ska prata med annan och säga att du inte lyckas med tampong men verkligen vill. Tycker det låter konstigt sagt att "du inte kan ha tampong".

Sen kan du också be de på umo att skriva ut recept på primolut nor till dig, ett piller som skjuter upp mensen så länge man äter de till exempel under en resa :)

 
Ingen bild

eve

29 november 2014 18:55

Hej! har hört att man kan få infektioner och att det inte är bra att bada med mens, jag vill jättegärna bara i badkaret här hemma. Kommer jag få infektion och problem i underlivet då? Typ svamp eller nåt.

Mensbloggen

29 november 2014 20:37

Nej bada på!! :-)

 
Ingen bild

anonym

30 november 2014 14:26

Hej.
Jag fick mens i går och ska bada imorgon på gympan vill inte andvända tampong hjälp vad ska jag göra?
Tacksam för svar:-) :-)

Mensbloggen

30 november 2014 16:47

Blöder du mycket? Isf så får du nog stå över gympan om du inte vill använda tampong, din mamma kanske kan skriva en lapp till din gympalärare? :-)

 
Ingen bild

anonym

2 december 2014 21:46

Varför blöder man mer på skolan än hemma? Om man rör sig mer blöder man mer då än när man är "still" eller inte gör någonting? :-)

Mensbloggen

2 december 2014 22:18

Man blöder inte mer bara för att man är i skolan, däremot blöder man mer om man rör på sig! :-)

 
Ingen bild

emma

3 december 2014 15:01

hej är väldigt orolig... är påväg till frankrike nästa sommar och har jätte oregelbunden mens, oftast flera månader emellan och vet int aldrig när den kommer, ha testat sååå många gånger att sätta tampong men lyckas inte o börjar typ bara gråta :( snälla hjälp mig ! det lyckas ju bara inte mmed tampong :'((

Mensbloggen

3 december 2014 21:53

Fortsätt öva så kommer det gå till slut och ge inte upp!! Testa massa olika tips :-) Och kom ihåg det är helt ofarligt så vad är det värsta som kan hända med tampong? Våga :-))

 
Ingen bild

Mens tjejen

4 december 2014 21:09

Halloj! Jag är inte Säker än men.., jag tror att jag kommer ha mens under min semester till Turkiet i Maj! Jag får min mens var 3 vecka och om jag räknat rätt kommer jag få den i början av min andra vecka av resan! Jag vet att det är långt kvar men.. Jag vill inte använda tampong eller menskopp, så kan man använda P-piller när man är 13 år? Men isåfall undrar jag var man får dom, och vad som händer när man ska få dom!!?? Tacksam för svar:)

Mensbloggen

4 december 2014 21:49

P-piller är inget man tar under en kortare period, utan det tar man långsiktigt och främst för att inte kunna bli gravid. Det kan ta flera månader för kroppen att ställa in sig efter p-piller och många får biverkningar.. Så skulle inte säga att det är en lösning för din situation.

Däremot finns det ju en tablett som heter Primolut nor, som skjuter på mensen. Gå till umo när resan närmar sig och få sånna utskrivna istället!! :-)

 
Ingen bild

anonym

4 december 2014 21:43

Jag ska bada imorgon blöder nästan ingenting det kommer bara svart brunt. Kan jag bada UTAN tampong snälla svara innan imorgon

Mensbloggen

4 december 2014 21:47

Då kan du bada utan mensskydd, och du lär ju inte blöda mer imorgon.. Däremot kan det ju hända att det kommer lite brunt i bikini (inget som syns utifrån) men se till att skölja ur bikini om du inte vill att fläckarna ska bli permanenta! :-)

 
Anonym

Anonym

7 januari 2015 12:53

Hej , snälla hjälp!!

Jag ska åka och bada med familjen och kan verkligen inte få in en tampong har provat med rapsolja och har o.bs mini tamponger i gul förpackning vad gör jag för fel?

Tacksam för svar kram :)

http://mensbloggen

Mensbloggen

7 januari 2015 15:03

Tänk på att vara AVSLAPPNAD annars är det väldigt svårt, det är a och o. :)

 
Ingen bild

Anonym

9 januari 2015 17:01

Om man vill skjuta upp sin mens ska man ta p-piller då? Och när ska man ta dom? Asså hur långt innan man får mesen och hur länge? Tacksam för svar

Mensbloggen

9 januari 2015 17:44

Nej man tar inte enbart p-piller för att skjuta på mensen, äter man däremot p-piller av andra anledningar så blir det en liten bonus att man lättare kan styra mensen och skjuta på den.

Men vill man bara skjuta på den så finns andra piller - Primolut nor som skjuter upp mensen. Man börjar ta en tablett 3 dagar innan mensen och äter sedan en om dagen tills dess att man vill ha mensen. Man kan skjuta upp mensen i ett par veckor. Dessa tabletter måste man få recept, men det är enkelt fixat hos din ungdomsmottagning! :-)

 
Anonym

Anonym

9 januari 2015 17:09

Hur gammal ska man vara för att få köpa Primolut nor. Ska man ha med sig förälder annars? Och när ska man ta dom? Samma dag som mensen kommer? Eller flera dagar/veckor innan

http://mensbloggen

Mensbloggen

9 januari 2015 17:45

Finns ingen åldersgräns, däremot måste man ha ett recept på de utskrivet av en läkare. Man börjar ta de 3 dagar innan beräknad mens och äter en dagligen tills dess att man vill ha mensen igen. :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 januari 2015 00:40

Hej! Älskar din blogg,den har hjälpt mig massor! Men undar om du skulle kunna ge mig en beskrivning på hur man sätter in tampongen. Har väldigt riklig mens och jag upplever den som ett besvär. (Ps,är bara 13 år.) har testat sätta in tampongen när jag har min mens och med vaselin men det svider när jag hör det,skulle vara tacksam för en beskrivning på hur man sätter in tampongen och varför det svider när jag försöker sätta in den. <3

Mensbloggen

11 januari 2015 14:18

Rekomenderar dig att läsa mitt tamponginlägg på länken,http://mensbloggen.bloggplatsen.se/2013/08/20/10112845-att-satta-i-ta-ut-en-tampong-the-big-guide/

Om det är något mer du undrar över så hör av dig!! :-) Det kan svida lite första gången, det är ofarligt. Så bestäm dig för att verkligen göra det så kommer det att gå och kom ihåg att vara avslappnad! :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 januari 2015 01:17

Hej! Har haft min mens i ca en vecka nu men det är lika mycket som från första dagen. (Har en väldigt riklig mens.) har haft super ont i magen hela veckan pga mensvärken. Varför minskar inte mensen?

Mensbloggen

11 januari 2015 14:20

Har du precis fått mens? Så vänta lite till, i början kan mensen bete sig väldigt "konstigt" - det är ganska vanligt. Tänk på att äta järnrikt är ett tips :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2015 09:17

ska bada om nån dag (viktigt) och min mens har kommit, får inte in en tampong. vad ska jag göra?

Mensbloggen

18 januari 2015 16:30

Ta lite vaselin på tampongen och tänk på att vara avslappnad :-)

 
Ingen bild

Anonym

23 januari 2015 21:24

Hej jag är 12 år och om någon månad så ska vi bada i badhuset med klassen! Det brukar ta cirka 1 timme. Tampong eller menskopp finns inte med på världskartan överhuvdtaget, (inte tabletter heller för den delen) vad ska jag göra!? Ska jag låtsas vara sjuk?! Snälla hjälp mig! ( jag tycker att jag blöder rätt mycket, jag vill inte heller riskera att få mensen under badandet)

Mensbloggen

24 januari 2015 13:53

Visar det sig att du får din mens när ni ska bada så hoppa över badet! Men har mensen inte kommit på morgonen på denna dagen du ska bada så kan du bada utan att vara orolig, mensen kommer inte helt plötsligt så!! :-)

 
Ingen bild

Elsa

25 januari 2015 17:53

Hej!
Jag är 12 år och blöder väldigt mycket!
Jag vågar inte använda tampong (än) men jag undrar om mensen liksom "stoppas" när man badar att det inte läcker ut med rättare sagt.
Jag vill även säga att jag är väldigt ny börjare med det är med tampong och vill då gärna använda minsta om jag måste ha det (har aldrig haft en) men efter som jag blöder mycket och ändå vill ha minsta så blir det ett problem. Hur tycker du jag ska göra?

Blir kanske lite mycket men varje gång jag t ex ska på toa (när jag har mens) känns det som jag blir kniv huggen i magen och jag behöver använda 3 bindor när jag sover. Vill helst inte berätta för mamma men det är väldigt jobbigt. Är detta normalt?
Förlåt för mycket frågor och väldigt tacksam om det blir svar❤️

Mensbloggen

25 januari 2015 22:23

Man har mens ovadsett om man är på land eller i vatten. Om man börjar med minsta tampongen så kan man ha en binda under så har du dubbla mensskydd och hinner samtidigt lära dig få till snitsen med tampong utan att behöva byta stup i ett. Så det är mitt tips om du blöder mer men ändå vill börja med den minsta tampongen.

Testa värktablett mot "knivhuggen" eller mensvärken som det är, det hjälper oftast och blir så mycket skönare!! Att behöva ha 3 bindor på natten ska man inte behöva, det är tecken på att du blöder för mycket. Tycker du ska prata med din mamma för det låter väldigt jobbigt, dessutom kan det lätt leda till järnbrist!! Kram :-)

 
Ingen bild

Anonym

25 januari 2015 17:56

Hejsan jag undrar om det inte liksom är "farligt" eller något slags okänd ämne att få vaselin i slidan?

Mensbloggen

25 januari 2015 22:30

Jag kan inte svara på vad vaselin innehåller och om det är "bra" eller "dåligt" att ha i kroppen. Vad jag däremot kan säga är att ALLT du smörjer på huden tas upp av kroppen likaså det du stoppar i munnen eller underlivet. Så smörjer du in kroppen med någon salva från en tidning med massa "sämre" ingredienser så tas det upp av kroppen också.

Däremot är ju vaselin inte farligt och man kan ha det till det mesta, så tycker inte du ska vara rädd att ha det i slidan då det inte är något konstigt. (Vissa har det som glidmedel också) så det går!

Du kan läsa mer om vaselin och vaselin i' hudvård' på länken :-) http://www.visana.net/innehåll/vaselin.html

 
Julia

Julia

29 januari 2015 13:43

Hej ! På tisdag om två veckor alltså 12/2 så ska jag åka till ett badhus och jag ska ha mensen 10/2 och i badhuset så kommer jag ju bada och gå upp o ner typ hela tiden och så .... Jag har aldrig använt tampong men jag har provat att stoppa in den och jag vågar inte använda det för jag är rädd att det ska läcka och jag ska ju vara där i typ 6h..! hjälp hjälp hjälp vad ska jag göra?????

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

29 januari 2015 15:17

Kör på tampong, den kommer inte läcka!! Du kan ju öva med tampongen dagarna innan badet (när du blöder) så du känner att du vågar lita på att den håller tätt!! :-)

 
Julia

Julia

29 januari 2015 13:56

Jag tänkte på att när jag badar och går upp o ner ur vattnet läcker det då om man har tampong??
Och sen att på morgonen när man ska ha mens men inte har fått och samma dag ska till ett badhus kan man fortfarande använda tampong då?
Och då när jag ska bada så borde jag blöda rätt så mycket och jag vill använda den minsta storleken men Jag är JÄTTE RÄDD för att det ska läcka ! Men jag tänkte att om jag inte fått mensen innan jag badat så kan jag fortfarande ha tampong då? Alltså jag är så rädd och jag och min bästis ska åka dit och det är en bussresa så det går ju inte förflytta :( jätte tacksam för din hjälp

http://Mobil.mensbloggen.bloggplatsen.se

Mensbloggen

29 januari 2015 15:16

Nej den läcker inte när man går upp och ner i vattnet. Däremot ska man ta en paus från badandet och sola en stund så kan det vara bra att byta.

Har man inte fått mensen på samma morgon som man ska bada så bada utan mensskydd, för mensen kommer inte som en blixt från en klarblå himmel. Den börjar försiktigt och ökar successivt! Man ska inte ha tampong om man inte blöder. :-)



 
Ingen bild

Anonym

2 februari 2015 19:30

Jag badar varje vecka i skolan och har fått mens vad ska jag göra om man inte vill använda tampong

Mensbloggen

2 februari 2015 20:21

Då är nog lösningen att hoppa över badet den veckan, eller börja med tampong :-)

 
Ingen bild

Anonymt. ❤️

6 februari 2015 21:34

Jag har aldrig andvänt tampong, och jag ska bort nästa helg och min mens är beräknad då.. Och jag ska bada, kommer de kännas konstigt att ha tampong då? 🙈

Mensbloggen

6 februari 2015 22:35

Allt nytt är ju 'annorlunda', så det kommer kännas lite speciellt. Inte ont men annorlunda från vad man är van vid.

Och för andra känns det inte alls!! :-) Lite olika det där

 
Ingen bild

Priivat

12 februari 2015 17:19

Hej! Jag ska bada med skolan den 16 februari och jag har haft mens en vecka nu kommer jag kunna bada och kommer den sluta på måndag
Jag vet att det är bra att bada med tampong men jag har aldrig använt en tampong förut
Snälla svara <3

Mensbloggen

12 februari 2015 22:14

Antagligen har din mens slutat tills måndag eller så borde du blöda väldigt lite så att du inte behöver mensskydd i badet. :) Så skulle gissa att du kan bada utan mensskydd utan problem!! Kram :-)

 
Ingen bild

Sofie

12 februari 2015 21:59

Hej! Jag fick min mens i början av augusti så har aldrig direkt behövt gå egendom de här om man kan bada eller inte när man har mens. Men förra veckan då jag hade mens så skulle jag bada i vårt badkar men mamma stoppade mig och sa att det var väldigt farligt att bada med mens och att jag inte ens får göra det i badkaret. Blev väldigt förvånad och googlade men hittade inget vidare resultat.
Mamma är sjuksköterska så det är inte så att jag inte tror på henne men vill bara höra din åsikt.
För vill bada även fast jag har mens, tycker det är så krångligt att använda tampong

Mensbloggen

12 februari 2015 22:27

Man kan ABSOLUT bada med mens, kvinnor gör det hela tiden världen runt. Ska man inte kunna duscha med mens heller då? Måste man alltså gå och vara smutsig under en vecka? Svar NEJ, man kan göra ALLT som man gör när man inte har mens.

Under mensen är kroppen liite mer påtaglig för bakterier och därför sa man att "undvik bada" förr i tiden (speciellt i pooler där vattnet inte är helt rent). Dock är det inte så himlens farligt, de flesta märker INGEN skillnad!! Så här tycker jag du ska bada ändå för som sagt det är inte farligt och du är lååångt ensam från att bada med mens.

Dessutom ansåg man förr i tiden (inom vissa religioner och vissa gör fortfarande) att mens är något 'smutsigt' och därför ska kvinnor under mensen sova avskilt och inte bada eller umgås. Vi lever inte där idag, vi lever med mensen på VÅRA villkor och låter oss inte påverkas av den. Kram :-)

 
Ingen bild

Asperger tjej orolig

16 februari 2015 18:45

Jag har Asperger!!
Och jag är 11 år, jag har inte fått min mens än..
Och jag vågar inte säga det sen när jag får det till mamma!
Det blir extra jobbig när jag har Asperger:(
Min mamma och jag är inte så nära varann;(
Snälla va ska jag ta mig till?

Mensbloggen

16 februari 2015 19:06

När dagen väl kommer så antingen om du har en äldre syster att prata med eller så kanske det kan vara lättare att skriva en lapp och ge till din mamma alternativt skicka ett sms eller ringa? :-)

 
Anonym

Anonym

16 februari 2015 20:54

Hej, jag ska bara hoppa ett dopp på ungefär en minut och jag undrar om mensen kommer hinna ut så snabbt om jag bara har binda. Kommer det bli blod överallt? Svara snabbt snälla

http://Anonym

Mensbloggen

16 februari 2015 22:51

Man kan INTE bada med binda, det är meningslöst och bindan syns. Däremot kan man ju bada utan mensskydd, men det beror lite på hur mycket du blöder? :)

 
Ingen bild

anonym

17 februari 2015 20:35

jag ska gå och bada i ett badhus imorgon.med min mammas vän och hennes mindre dotter och jag har fått min mens idag men det kOmmer bara ut några små fläckar blod och jag VILL ABSOLUT inte ha tanponger och vill värkligwn bada

Så min fråga är kan jag bada ändå och kommer jag få infektioner i underlivet av kloren om jag badar. Snälla svara så fort som möjligt hejdå

Mensbloggen

17 februari 2015 23:13

Det beror ju lite på hur mycket du blöder på mensdag 2, är det inte så farligt så kan du bada utan mensskydd. Blöder du mer så att det är risk för läcka så är det tampong eller stå över badet. :)

 
Ingen bild

Anonym

22 februari 2015 21:17

Jag har inte fått min mens än men idag såg jag något persiko färgat i trosorna och vet inte om det är mens . Om det inte är det är jag jag rädd för att den kommer när jag ska på solsemester snälla svara

Mensbloggen

22 februari 2015 21:48

Det kan vara en början på mensen. Den allra första mensen brukar vara väldigt liten och kort så den kommer antagligen inte störa din solsemester! :-)

 
Ingen bild

en tjej

28 februari 2015 01:06

hej! jag ska till ett äventyrsbad nu på
söndag och idag (fredag) fick jag min mens. jag ska ha tampong men jag är så otroligt paranoid. liksom, hur ofta måste man byta? för jag kommer vara där i flera timmar. jag blöder rätt så normalt, det varierar liksom så kan inte säga helt hur mycket jag blöder men oftast är det inte så jättemycket. men hur ska man göra så tråden inte syns och hur ofta är det man ska byta? (man kan säga typ att ja ska vara där i sex timmar)

Mensbloggen

28 februari 2015 19:14

Byt tampongen kanske en gång under badtiden och så sist när du badat klart i omklädningsrummet. Knöla ihop snöret till en lite boll och tryck in den vid kanten mellan blygdläpparna bara! :-)

 
Ingen bild

isa

16 mars 2015 15:26

Hej!
Vi ska bada med klassen på onsdag!
jag tror att jag kommer att få in mens då. Vad ska jag gjöra för att jag kan inte använda en tampong för att den går inte in! Jag är tolv år och har nyss fått min mens.

Mensbloggen

16 mars 2015 15:33

Om det inte går med tampong så kanske du ska hoppa över badet för denna gången om det inte är så att du har väldigt lite mens för då kan man bada utan skydd.

Be din mamma skriva en lapp till läraren! :)

 
Ingen bild

Anonym

16 mars 2015 22:32

Hej!
Jag har bara en snabb fråga. Ungefär hur länge klarar man sig med en minitampong när man badar i början av sin mensperiod och blöder ganska mycket? Alltså hur länge man klarar sig i vattnet. Älskar din blogg :)

Mensbloggen

17 mars 2015 07:27

Hej, kanske 1,5h! Men svårt att svara på då jag inte vet hur mycket du blöder, men du borde byta den lite oftare än du byter en binda i normala fall :-)

 
Ingen bild

Oskuld 14 åring (haft mens i 1,5 år om det hjälper... Så har ganska regelbunden mens)

23 mars 2015 16:53

Hej! På fredag kommer jag att ha sim test, och jag har mens :/ jag har vanligt vis mens i 6 dagar. Fick min mens i söndags vilket menas med att den ska sluta på fredag. Vanligt vis brukar jag ha tampong och sätta i den kl 8 på morgonen och ta ut den vid lunch (12 typ) sen stoppa in en ny och ta ut den vid fyra när jag kommer hem. Under min mens vecka brukar jag ha tampong de 4-5 första dagarna sen ha bara binda den sista dagen och en dag efter (bara för att vara säker) tampongen jag använder är tampex den gula, alltså den minsta. Så nu efter min långa förklaring kommer min fråga. Tycker du jag ska ha tampong på fredag? Isåfall ska jag ta den minsta gula? Eller ska jag försöka mig på en grön (mellan)? Även fast det är slutet av min mens?!?
Tacksam för svar!!❤️
-G

Mensbloggen

23 mars 2015 18:54

Brukar du blöda mycket eller lite på mensdag 6? Har du inte så mycket mens, utan mer brun/röda flytningar så kan du bada utan skydd lugnt!! :-) Men blöder du lite mer så kör minsta gula tampongen :-) Kram

 
Ingen bild

Väll behövd fråga //Lollou

8 april 2015 18:31

Hej hej!! Jag har haft min mens en gång. Och kommer troligen få den imorgon. Men det är just det att jag ska till simhallen med mina kusiner imorgon.(första mensdagen)
Jag blöder väll mellanmycket tror jag. Men min fråga är hur länge jag klarar mig på en gul tampong? Är det någon bra idee att bada eftersom att det är första mens dagen?
(Eftersom att det kanske är första dagen) men tycker inte att mensen skall stoppa mig från något;-) kram

Mensbloggen

8 april 2015 20:43

Om det är första mensdagen så räcker det antagligen att byta tampong innan badet och efter när du badat klart! Men inte säkert mensen kommer imorgon heller, det är inte helt ovanligt att den är oregelbunden i början :-)

 
7:an tjej

7:an tjej

14 april 2015 18:27

Hej! Jag fick min första mens idag, och på fredag så ska klassen bada (i ett badhus)! Mina klasskompisar säger att man måste vänta i två veckor innan man kan bada då, för slindan är extra känslig då, och särskilt mot clour...! Är det sant? Kan jag bada på fredag?

http://...

Mensbloggen

15 april 2015 19:54

Finns inget som säger att man måste vänta två veckor, man kan bada med mensen också (dock är tampong att rekommendera då om man inte har väldigt lite mens). Visst är slidan mer mottaglig för bakterier, men man kan absolut bada bara man ser till att byta tampongen efter badet så man inte låter den sitta kvar med smutsigt vatten.

Så du kan bada på fredag, om du är bekväm med det!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

14 april 2015 20:16

Hej! Jag är på min andra eller tredje mens dag och på fredag om tre dagar typ så ska vi simma med skolan. Jag har aldrig använt tampong men jag har oratatt med mamma och hon sa att jag kan prova med en liten tampong och ett trosskydd under nån dag innan för att se om tampongen passar annars tar jag en större. Eller tycker du att jag ska skippa.... Det jag är rädd för är att det kommer komma ett rött spår efter mig i vattnet....😋☺️

Mensbloggen

15 april 2015 20:02

Testa med tampong nu innan någon dag och funkar det så kör med det på fredag och funkar det inte så skippa!

Men skulle inte rekommendera att testa tampong för första gången väl i badhuset, bättre att göra det i en lugn, avslappnad miljö när man inte behöver skynda sig! :)

Kommer inte bli ett rött spår i vattnet!

 
Ingen bild

anonym

16 april 2015 16:20

Hej! Det är så att jag fick min mens den 21 mars, då kom det bara lite på kvällen. Men den 21 april ska min klass åka till simhallen. Jag vet inte om jag kommer att få mens på just den dagen, för jag har hört att man har oregelbunden mens i början. Men tänk om det skulle komma mens när jag är där. Men jag kan ju inte använda en tampong om jag inte har mens, eller kan man det? Men jag vet inte vad jag ska göra, snälla hjälp!

Mensbloggen

16 april 2015 23:08

Det stämmer, mensen är ofta oregelbunden i början. Men har mensen inte kommit på morgonen den dagen du ska bada, så kan du bada lugnt utan att oroa dig! Mensen kommer inte som en fors på 5 min.

Man ska inte ha tampong om man inte blöder!! :-)

 
Ingen bild

anonym

17 april 2015 13:35

Men vad ska jag göra om det kommer på morgonen?

Mensbloggen

17 april 2015 14:43

Antingen hoppa badet eller om du känner dig bekväm med det så tampong! :-)

 
Ingen bild

Anonym

29 april 2015 21:34

Hej! Jag är en tjej på 13 år. Jag fick min mens i juli förra året tror (tror att det var i juli). Jag har mens ungefär två gånger i månaden och den kommer fler dagar och fel veckor. Typ en eller två veckor för tidigt. Känner mig lite orolig och vet inte när det slutar att vara så. Vill inte heller prata med någon. Kan du hjälpa mig? :)

Mensbloggen

29 april 2015 23:39

Det är inte helt ovanligt, din mens är bara oregelbunden vilket den kan vara det första året :)

 
Ingen bild

Anonym

29 april 2015 21:43

Hej! Blir mensen värre om man badar när man har den?

Mensbloggen

29 april 2015 23:40

Hej, mensen är densamma oavsett vart du är. Dock tycker jag oftast man blöder mindre i själva vattnet, men kanske bara är så det uppfattas! :)

 
Ingen bild

Anonym

29 april 2015 21:45

Hejsan! Jag ska utomlands i augusti. Är nojig över att ha mens då. Jag skrev en kommentar tidigare om att mon mens kommer för tidigt. Känner mig rädd att den ska komma.

Mensbloggen

29 april 2015 23:41

Hej, ta inte ut oron i förväg! Du vet ju inte om den kommer eller inte så varför oroa dig över något om det inte ens är säkert det kommer att ske? Ta med mensskydd på resan utifall att så kan du vara säker, och mens hemma eller borta spelar ingen större roll - toaletter finns överallt! :)

 
Ingen bild

Anonym

29 april 2015 22:09

Hej! Jag ska till Stockholm i helgen. Gör det någonting om jag har mens då?

Jag har fått någon idé om att jag får mens varje gång jag är i Stockholm :,( bara för att jag haft det det dem två senaste gångerna jag varit där.

Mensbloggen

29 april 2015 23:42

Nej, man kan ha mens hemma eller borta. Gör ingenting!!

Bara råkade bli så att du hade dålig timing, så behvöer du inte tänka :)

 
Ingen bild

Anonym

3 maj 2015 15:13

Ska bada snart i skolan och jag tror vi kommer dyka, då känns det jätte osäkert med att ha mens. Förra gången skippade jag badet men denna gången kan jag inte det. Jag kan vänta tills nästa vecka men då måste jag bada med en annan klass. Min mens läcker inte i badkar. Men är jätte rädd. Tänkte ha tampong, bikiniunderdel och shorts, vi badar i ungefär 45 minuter men är riktigt riktigt rädd!

Mensbloggen

3 maj 2015 21:23

Har du tampong som du skrev så kan du bada utan problem! 45 min är inte så lång tid :-) Inget att vara rädd för

 
Ingen bild

Anonym

23 maj 2015 08:15

Hej vi simmar i skolan nu och jag har mens och jag har använt tampong innan och så men min fråga är, R man badar med tampong kan komma blod i vattnet. Jag tror det är det jag mest oroar mig för att det ska komma blod i vattnet.
Tacksam för snabbt svar

Mensbloggen

23 maj 2015 08:42

Det kommer inte komma blod i vattnet!! :-)

 
Ingen bild

Simmaren

23 maj 2015 15:46

Hej, jag har simtävling imorgon och kommer att simma väldigt korta stunder väldigt många gånger... Min fråga är nu att, hur många minuter minuter är maxtid uppe på land emellan man har gått upp ur vattnet och sen ska ner igen och hur ofta ska jag byta tampong?
Tacksam för snabbt svar

Mensbloggen

23 maj 2015 18:01

Om tävlingen inte är mer än någon timme så behöver du nog inte byta tampongen alls förens efter. Men det beror ju lite på hur mycket mens du har? :-)

 
Ingen bild

Hon som ska bada med klassen >.

26 maj 2015 15:26

Jag ska bada med klassen om bara två dagar. Jag fick min mens idag och jag har aldrig använt tampong innan. Jag vill helst inte använda det för det känns som att jag inte kommer få ut den. För vi ska ju öva på att dyka m.m Kan man bada utan något eller kommer det rinna när man duschar.

Mensbloggen

26 maj 2015 16:39

Det beror helt på hur mycket du blöder? Är det inte så mycket så funkar det utan skydd, men blöder du mer så är nog tampong lösningen :-) Man får ut den!!!!

 
rädd

rädd

27 maj 2015 21:14

Hej jag är 13 och vågar inte ha på mig tapong när jag badar vad ska jag göra

http://mensbloggen

Mensbloggen

27 maj 2015 21:33

Om du verkligen vill ha tampong så testa, helt ofarligt! Men vill du inte testa så ska du inte känna att du måste - det är helt frivilligt!! :-) Man kan stå över badet ett par dagar när man har som mest mens

 
Ingen bild

Snälla hjälp

6 juni 2015 18:48

Hej , jag åker till Spanien på fredag (12 juni) har haft mens typ 3 gånger men har kört på tampong (binda ibland)
Jag skulle ha fått mensen i söndags (en vecka sen)
Jag vet inte hur jag ska göra föe min mens är långvarig (7 dagar typ) och jag ska vara i Spanien i en månad (kmr förmodligen få mens där) vad ska jag göra? Med att bada, måste jag byta hela tiden när jag badar går upp doppar mig igen osv? Har bara andvänd storlek mini & köpte även ett paket idag . hur många tamponger kmr gåååå på en vecka tror du? Förlåt föe lång text och älskar din blogg :))❤️❤️❤️❤️

Mensbloggen

6 juni 2015 22:02

Att ha mens hemma eller utomlands är ju ingen skillnad, det finns toaletter överallt! Bada med tampong när du har mens och byt tampongen när du badat klart bara. Just när jag har mens och badar brukar jag tänka på att inte doppa mig snabbt och sen upp utan brukar välja mina bad och då verkligen bada och ligga i! Men beroende på hur mycket man blöder, tänk bara på att byt tampongen lite oftare om du badar än vad du skulle gjort om du inte badet!! :-)

På en vecka kanske det går åt 1-2 askar tamponger beroende på hur mycket du blöder. Kram

 
Ingen bild

Tack

6 juni 2015 23:48

Alltså tack, din blogg äger :) Krammm

Mensbloggen

6 juni 2015 23:57

Taack vad glad jag blir :) Kram

 
matilda

matilda

7 juni 2015 10:35

igår fick jag min mens typ kl 17 och jag brukar ha mens i 3 dagar, gills det som att jag har mens igår? Om det gills, slutar min mens imorgon? Eller?

http://mensbloggen

Mensbloggen

7 juni 2015 20:47

Då räknar du gårdagen som mensdag 1 :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 juni 2015 23:48

Hej jag undrar om man kan bada i saltvatten med tampong eller är det farligt? Måste man byta tampongen ofta och isf hur ofta? Jag ska till Kroatien snart och jag tror att jag kommer ha min mens då. Jag kommer ju typ att bada hela tiden när jag är där.

Mensbloggen

8 juni 2015 10:38

Det går bra att bada i saltvatten med tampongen! Man behöver byta tampongen lite oftare om man badar än vad man skulle gjort på land. Eftersom att tampongen kommer bli full snabbare (av vattnet). Kom också ihåg att byta tampong efter du badat klart för du vill inte gå runt med smutsigt badvatten längre än nödvändigt! :-)

 
Ingen bild

Sofia

9 juni 2015 19:40

Hej! Jag har inte så mycket mens så kan jag bada i sjön utan tampong? Eller kan det vara farligt så man får nån infektion? Jag vill inte ha tampong nämligen. Kram

Mensbloggen

9 juni 2015 19:43

Då kan du bada utan tampong :-) Risken för infektion är lika stor (eller liten) med som utan tampong - det gör ingen skillnad! Kram

 
Ingen bild

Anonym

18 juni 2015 17:15

Hej jag ska till the reef på söndag och just nu har jag mens och jag kan inte få in tampongen vad ska jag göra

Mensbloggen

18 juni 2015 20:03

Till på söndag har förhoppningsvis din mens minskat i mängd? Så blöder du inte så mycket kan du bada utan mensskydd. Eller så bestämmer du dig bara för tampongen och ger inte upp tills det går!! Viktigt är att man är 200% avslappnad för att man ska få in tampongen :-)

 
Ingen bild

Anonym

24 juni 2015 00:00

Detta är antagligen lite sent men ja.. Jag ska utomlands imorgon, sol å bad. Det finns även ett vattenland osv massa kul saker liksom. Sen fick jag min mens idag, och jag har aldrig använt tampong och vill inte göra det just nu..
Blöder oftast 4 dagar, mest de två första då. Så jag undrar om du tror att jag kommer kunna bada hyfsat ändå? Kommer vara dör i en vecka. Vill liksom inte bara ligga på stranden och steka. Och liksom kommer det synas om jag har binda med bikiniunderdel? Funderar på att fråga min mamma om råd, men den enda gången jag pratade om mens med henne var når jag fått den..

Mensbloggen

24 juni 2015 00:09

Tycker du ska prata med din mamma! Men antingen kör du tampong eller så solar du de första dagarna när du blöder mest.

Binda i bikini kommer nog synas, så bäst är nog shorts då! :-) Ibland har mensen väldigt dålig timing tyvärr, men man får göra det bästa utav det! Trevlig resa :-)

 
Ingen bild

Anonym

27 juni 2015 20:40

Hej!
Detta kanske är lite sent?
Men om denna tråd fortfarande är aktiv skulle det betyda jätte mycket om jag kunde få lite råd & hjälp! (:

Jag är en 13-årig tjej som har haft mens några gånger, och den har redan blivit regelbunden (:
Men det är så att jag ska iväg till skarasommarland med min familj och några kompisar + deras familj, och då har jag mens!
Jag har aldrig använt tampong förut för att jag vart för feg.. Men det känns som ett väldigt bra tillfälle att använda tampong då det finns vattenattraktioner där oxå, jag har aldrig varit på skarasommarland innan så vet inte hur lätt det är att byta häller, vi kommer att vara där från 07:00 till 16:00 och det finns ingen möjlighet för mig att stanna hemma då biljetterna redan är bokade .-.
Jag kommer vara på tredje dagen och jag har oftast mens 6 dagar, men det kan variera. Jag har oxå ganska riklig mens så jag är orolig att det ska blöda igenom om jag bara använder tampong.
Jag vet inte häller hur ofta man behöver byta så att det inte ska blöda igenom o_o
Snälla hjälp, jag vet inte vad jag ska göra >_<
Vet du kanske hur ofta det är bra att byta och någon produkt du kanske kan rekommendera?
Jag har köpt från o.b ProComfort normal, hört att dem är bra men har ingen arning då jag själv inte provat.
Sedan har jag o.b ProComfort mini som min mamma köpt till mig då hon trodde jag skulle behöva de när vi va på våran ö.
Eftersom jag aldrig använt tampong men oxå har ganska riklig mens vet jag inte häller vilken jag ska använda /:
De jag är mest rädd för är att det ska blöda igenom ):
Vad ska jag göra? Jätte tacksam för svar ^^

Har läst på din blogg förut och du skriver helt fantastiskt och jag fick den hjälp jag behövde, jätte snällt att du hjälper andra! Kram, ha en fortsatt bra dag! (:

Mensbloggen

27 juni 2015 21:19

Hej :)
Har heller aldrig varit på skaras sommarland så vet tyvärr inte hur toaletterna ser ut. Men det FINNS definitivt toaletter där, det lovar jag!!

Som du säger är ju det ett utmärkt tillfälle för tampong och det är verkligen inget man behöver vara rädd för att testa. Alla som använder tampong har också haft en första gång för det - och tagit sig igenom det! Eftersom du först ska åka dit på mensdag 3 så har du ju 2 dagar innan på dig att öva med tampongen så kan du det till mensdag 3 :-)

Det absolut bästa tipset jag har med tampong är att man SLAPPNAR av, för är man nervös som många är första gången så spänner man sig kanske omedvetet och då är det i princip omöjligt! Så slappna av.

På de två första mensdagarna kan du då ta tid för hur länge det tar dör DIG att fylla en tampong så du vet på ett ungefär.

Allra första gångerna tycker jag du kör mini men sen så testa normal! Blöder du lite mer som du säger att du gör så tycker jag du ska ha normal på Skara. Och kanske byta varannan timme där eller efter du har badat vid någon attraktion? Men bäst att du kollar efter för alla blöder ju olika mycket så svårt för mig att svara på.

Ett tips skulle också kunna vara att köpa cyklo-f på apoteket (receptfritt), tabletter man tar som minskar mensmängden med upp till 40% så blöder man mindre och kan vara skönt för den med riklig mens. Men samtidigt kanske ha tampong då. Minska risken för läckage och att du kan känna dig säkrare.

Åhh TACK, vad kul att höra! Hoppas du själv får en toppendag på Skara :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

27 juni 2015 21:31

Tack så jätte mycket för svar! ^^
Tabletterna du pratade om (cyklo-f), när ska man börja ta dem så att det minskar den/ de dagarna?
Vad jag läst om andra tabletter brukar man ta dem tre dagar innan mensen förväntas komma och så fortsätter man med tabletterna så länge man vill ha mindre/ ingen mens alls. Är det samma med dem?

Mensbloggen

27 juni 2015 21:57

Du pratar antagligen om primolut-nor, de SKJUTER UPP mensen och de ska tas några dagar innan (dock behövs recept på de av läkare eller barnmorska).

Cyklo-f är receptfria och MINSKAR bara mensen, så den kommer ändå. Denna tablett kan du ta på morgonen och vid lunchtid kanske för att blöda mindre. Så man tar den just vid tillfället och så "håller" den i några timmar innan man får "fylla på". Så inga hormoner i den utan du tar den bara just då när du känner för det! Du kan läsa mer på länken, http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Cyklo-f/?ar=True :-)

 
Ingen bild

Anonym

28 juni 2015 19:52

Hej!
Om två månader ska jag till Malta på semester.
Vad det värkar som så ska jag ha min mens då...
Jag vet att man kan använda tampong men jag blöder inte alla så mycket.
Min stora syster(4 år äldre) hon säger att hon tycker det är svårt att få in den , till och med minsta stoleker
Så jag kommer inte alls få in den!?

Men jag tänkte att jag kan bada utan tampong eftersom jag inte blöder så mycket men sen kom min mamma och sa att det var saltvatten i Malta.
Då undrar jag om man kan bada i saltvatten när man har mens?
Eller är det "farligt"

Mensbloggen

28 juni 2015 23:44

Du är inte din syster, så se till att få en egen uppfattning om tampong för vem vet kanske funkar toppen för dig!

Blöder man inte mycket kan man bada utan mensskydd och vad det är för vatten har ingen betydelse! :-)

 
Ingen bild

Bellaaaaaa!!

29 juni 2015 16:46

Hej mensbloggen jag är super rädd att jag ska få min mens på min konstsim träning då vi badar mycket jag tränar 3 gånger i veckan. Jag är 11 år och min mamma och typ alla mina släktingar fick sin mens när de var 11 snälla svara!!!😨😨😨

Mensbloggen

29 juni 2015 20:36

Alla tjejer får mens förr eller senare, det är ingen hemlighet! Men när den dagen väl kommer så löser det sig då :-) Tampong finns alltid, så prata bara med din mamma

 
Ingen bild

Hanna

1 juli 2015 16:55

Heej jag ska åka utomlands o vill skjuta upp så Jag har IT mens men jag vill inte använda några tabletter för de utan finns det inget annat idé ? Snälla hjälp

Mensbloggen

1 juli 2015 18:34

Tyvärr kan man inte påverka mensen så utan att göra det på konstgjord väg genom tabletter! :-)

 
Ingen bild

13: årig

1 juli 2015 22:45

Hej jag undrar om man har en tampong i och badar måste man byta direkt när man kommer upp eller kan man byta sen när man kommer hem ska bada imon och vill gärna veta kram!

Mensbloggen

1 juli 2015 22:50

Beror på hur mycket du blöder, men när man badar med tampong så suger ju även tampongen upp vattnet = blir full snabbare! Sen vill man ju inte gå runt med smutsigt badvatten i tampongen längre än nödvändigt :-) Så byt så fort du har möjlighet och om det är hemma så byt hemma då. Men som sagt blöder du riklig borde du byta snabbare då den kan börja läcka! kram

 
Ingen bild

Anonym

2 juli 2015 11:26

Hej, det är så här att enligt min kalender så skulle jag få min mens igår, men den kom inte! Jag har inte haft sex osv, vad kan det bero på? Det står sedan att min mens kommer om 27 dagar, jag fattar inte! Kan den komma när som helst eller kommer den om 27 dagar? Det är mycket varmt ut och jag älskar att bada, men jag vågar inte ta risken och bada ifall den kommer då jag badar! Vad ska jag göra?

Mensbloggen

2 juli 2015 22:20

Den kan vara sen eller så kanske den hoppade över denna månad och kommer nästa igen, svårt att säga vilket!

Bada på ändå, mensen börjar ju inte på 10 min och först kommer du ju bara lite så du hinner märka :-)

 
Ingen bild

En tjej som inte får in en tampong

2 juli 2015 16:22

Hej

Jag har haft min mens i flera månader och nu så blöder jag jätte mycket och det är mer än 30 grader ute och jag och min kusin vill jätte gärna bada men det går inte för jag vet inte hur man får in en tampong in i fittan sökt på nätet men inget hjälper

Tacksam för svar

Mensbloggen

2 juli 2015 22:24

ÖvaÖvaÖva!! Det går, det viktigaste är att du är avslappnad för annars är det typ omöjligt att få in :-)

 
Hanna

Hanna

2 juli 2015 23:08

Min mens är brun och jag ska bada imon kan jag bada då med tampong? Kram

http://Mensbloggen

Mensbloggen

2 juli 2015 23:36

Har du bara bruna flytningar? Alltså inte så mycket så bada utan tampong, eller ta en minitampong om det känns tryggare :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

3 juli 2015 23:15

Hej! Jag fick min första mens idag, den är brun och väldigt tjock (dock lite klarrött blod oxå). Vi åker t vår stuga om två dagar där det finns många vattenland. Jag undviker helst tamponger om det är möjligt. Jag har läst att mensen kan vara oregelbunden och kke skippa en månad efter första mensen. Jag har INGET att jämföra med men skulle säga att jag behöver byta en normal binda efter 1,5-2,5h (ca). Tror du jag kan bada utan skydd eller kommer jag behöva använda tampong?

Mensbloggen

3 juli 2015 23:34

Svårt att svara på, för att vara på den säkra sidan skulle jag antingen testa tampong om jag var du eller vänta ut tills mensen är över innan bad :-)

Men kan ju vara så att din mens redan är slut tills dess!!

 
Ingen bild

Anonym

4 juli 2015 09:20

Hej! Jag skrev även frågan över. Min första mens slutade under natten till "dag 2". Tror du den kommer att återkomma någon gång under de kommande 8 dagarna?

Mensbloggen

4 juli 2015 14:35

svårt att svara då mensen ofta är oregelbunden i början, men förhoppningsvis inte :-)

 
Ingen bild

Yasss

7 juli 2015 01:48

Hej
Jag blöder jätte mycket och oregelbundet idag för 2 veckor sen slutade min mens direkt 3 dagar senare började jag blöda igen fast mera än vad jag någonsin har gjort det kan sluta under dagen och blöda jätte mycket under natten
Jag måste ha nattskydd på dagen och jag är bara 12 jag är rädd att det är något fel på min mens borde jag gå till läkare?

Tacksam för svar/Yaaaas

Mensbloggen

7 juli 2015 18:14

Det är inte farligt att blöda mycket, men jobbigt. Bra att tänka på är att äta järnrikt då man tappar mycket järn vid riklig eller lång mensblödning. Men prata med din mamma så du slipper gå igenom det under tystnad och slutar det inte så ring ungdomsmottagningen för så jobbigt ska du inte behöva ha det!! :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

7 juli 2015 20:52

Hej! Jag ska till Grekland nästa månad och vet inte om jag kommer att ha mens då. Känner mig lite rädd. Tänk om jag har otur och får det när jag ska dit.

Mensbloggen

8 juli 2015 12:01

Mensen är en del ev en kvinnas liv och ibland kan den komma väldigt opassande men vi får gilla läget då och göra det nästa utav det!! Ta med mensskydd så är du förberedd ifall att :-)

 
Ingen bild

Lisa

8 juli 2015 00:23

Hej! Som ett tips till alla som inte tidigare använt tamponger, har svårt att få in dem osv. men ändå vill pga bad: Prova med Tampax tamponger med hylsa, med dem är det hur lätt som helst att få in tampongen, även om man är ovan!

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2015 11:01

Kan det komma in massa bakterier i tampongen om man badar med tampong i pool utomlands? För jag ska utomlands snart och vet inte om jag kommer att ha mens då. kram

Mensbloggen

8 juli 2015 12:12

Du behöver inte oroa dig över det, det görningen skillnad då att bada med eller utan tampong. Däremot ska man ju byta tampongen efter bad för att inte gå runt med smutsigt badvatten! Men du behöver inte vara orolig :-)

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2015 11:24

Har du haft mens när du varit utomlands?
Har du badat med mens?
kram

Mensbloggen

8 juli 2015 12:13

Ja och ja! Fick faktiskt min första mens utomlands :)

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2015 13:44

Tror du att jag kommer att klara mig på resan om jag har mens? Jag övertänker alltid saker.

Mensbloggen

8 juli 2015 22:12

Absolut, toaletter kommer ju finnas där, precis som hemma!! Så bara du tar med mensskydd så kommer det gå utmärkt :-)

 
Ingen bild

Rebecca

8 juli 2015 21:42

Hej, jag tror jag fick min mens i maj i år. Jag vet att i början så är mensen väldigt oregelbunden och så. Iallafall, sen i juni så kom den den 14:e & jag hade bara mens i cirka 4 dagar (men jag klagar inte:) ) nu har jag räknat ut att nästa mens period borde komma på söndag ( den 12:e alltså ) jag ska til Italien om exakt en vecka men jag räknar dock med att min mens ska sluta tidigt dom dom två föregående månaderna. Hursomhelst, jag är extremt rädd & stressad för att vara sen i menaen eller att aldrig få den. Jag känner mig så onormal & jag vill verkligen ha mens rätt tid utan att behöva tänka så mycket på den. Jag vill ha barn i framtiden & utan mens så händer det aldrig. Behöver några stödjande ord eller nått kanske? :(

Mensbloggen

8 juli 2015 22:15

Ta inte ut något i förskott, som inte hänt ännu!!! Mensen är ofta oregelbunden i början, vilket inte är konstigt alls så att inte kunna få barn i framtiden behöver du inte oroa dig för nu!! Det kommer du kunna :) Mensen är ju bara ett tecken på att din kropp fungerar och man behöver inte bli orolig om mensen inte är som en klocka!!

 
Ingen bild

Anonym

9 juli 2015 11:52

Hej! Jag fick mens för cirka 2 månader sen & jag sa aldrig till mamma då för jag vill vänta & se om mensen kom igen (vilket den gjorde) jag sa inte andra gången heller (i juni då) & nu så ska vi åka utomlands om mindre än en vecka. Min mens är säkert oregelbunden men om den nu kommer när vi är borta så blir allt fel. Det är skumt att säga till mamma nu att jag har fått mens men jag har inte mena just nu. Jag blöder väldigt lite så jag tror jag kan klara mig utan tampong när jag badar men tänk om jag får mens i Italien & jag inte har något skydd med mig?? Då måste kag säga till mamma & det kanske är försent att skaffa då

Mensbloggen

9 juli 2015 12:05

Tycker du ska prata med din mamma så hon vet!! Men ta bara med mensskydd på resan så är du förberedd!! :-)

 
Ingen bild

Tjejen

9 juli 2015 12:36

Hej jag tror jag fick mens för cirka 5 minuter sedan (dock inte första gången) men när jag har läst igenom här så är jag lite osäker på en sak: hur vet man om det är mens? Det kan ju vara en brun aktig flytning eller nått. Det var brunt i trosan med lite rött kletigt också. Sen när jag torka mig så kom det värsta blod färgade tråd grejen. Det är nog mens men ville bara fråga för säkerhets skull hur man verkligen ser skillnad på mens & bruna flytningar?

Mensbloggen

9 juli 2015 15:38

En brunaktig flytning innehåller blod, men inte så färskt därav färgen, så det är tecken på att mensen är på gång! Så det är mensen som spökar för dig. :-)

 
Ingen bild

Anonym

9 juli 2015 17:41

Hur säger man till sin mamma att man har mens? Ska göra det idag och undra lite om tips hur man säger det bäst? :)

Mensbloggen

9 juli 2015 19:31

Bara säg det rakt ut, går fortast! Hon har också varit ung och gått igenom det :-)

 
Ingen bild

Tjej

9 juli 2015 19:36

Vad beror de på om mensen är tidig?

Mensbloggen

10 juli 2015 17:23

Behöver inte finnas någon direkt anledning, kan bli så bara :)

 
Ingen bild

Frågetecknet

17 juli 2015 03:09

Hej!

Jag är en tjej på 14 år och har mycket mens och undrar om jag då behöver ha Tampong när jag ska bada och hänga på stranden eller tror du man kan köra på en svart underdel bara? Och en en fråga till, på sjätte dagen måste man byta tampongen direkt när man kommer ifrån vattnet eller tror du att det går bra att sola också innan man måste byta? Tacksam för svar och ha en underbar dag :)

Mensbloggen

17 juli 2015 08:33

Hej, om du blöder mycket så är det bäst mes tampong om du inte vill att blodet ska rinna längs benen på stranden. Blöder du däremot inte så mycket i slutet av mensen så kan man bada utan skydd!!! :-) På 6:e dagen kan du sola med den också en stund!!

 
Ingen bild

Aoanym

18 juli 2015 18:08

Hej, jag fick just min mens och jag ska bada med mina kompisar nu i veckan, har ju aldrig använt tampong, hur vet man vart den ska in osv... Tycker även att det är lite pinsamt att köpa själv, för mamma tycker jag är för liten! Hur ska jag göra!!

Mensbloggen

18 juli 2015 20:51

Den ska in i hålet mensen kommer ifrån (man kan INTE ta fel). Viktigt bara att man är helt avslappnad :-)

Inte pinsamt att köpa själv, det ingår i en kvinnas liv med mensen. Något vi alla måste!! Du är inte ensam :-)

 
Anonym

Anonym

29 juli 2015 20:26

Hej jag har haft mens i ca en månad nu. Jag undrar, för jag går på karate och då har man helt vita kläder, så jag undrar om du tycker att jag ska träna när jag har mens? Jag vill INTE att det ska synas igenom när jag tränar, man håller på väldigt aktivt med fight och sånt och undrar om du tror att det kommer läcka i dräkten då? Tacksam för snabbt svar, förlåt för otydlig text

http://Har ingen

Mensbloggen

30 juli 2015 06:23

Visst kan man träna med mens! Känns det tryggare så ha ett par hotpants under (över trosorna) och en större binda till exempel nattbinda :-)

 
Ingen bild

Anonym

4 augusti 2015 18:53

Jag är ute med vår båt just nu. Badar i havet i havet ganska kort stund, men är ändå i med hela kroppen. Är det viktigt att man byter tampongen direkt efter, eller kan man vänta tills man känner att den behöver bytas? Tacksam för svar :)

Mensbloggen

5 augusti 2015 00:25

Ja byt den när du badat klart, du vill inte gå runt med smutsigt vatten onödigt länge :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 augusti 2015 13:56

Hejsan! Jag är tolv är och imorgon ska jag till en av mina föräldrars kompis och kommer antagligen att bada i deras pool med deras son (tyvärr då han är ganska jobbig haha) och jag fick min mens i tisdags ungefär (inte första gången då) men jag undrar bara om det går att bada utan tampong? Då jag är livrädd för dom haha. Dessutom är jag rädd att när man stiger upp att det ska börja blöda från mina lår... Jätte tacksam för svar innan imorgon :)

Mensbloggen

8 augusti 2015 04:43

Beror ju helt på hur mycket du blöder? Blöder du inte så mycket kan man bada utan, men blöder du mer eller normalt så är tampong bäst att ha om man inte vill ligga i en solstol och sola :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 augusti 2015 11:23

Hej! Jag är en 13 årig tjej som blöder ganska mycket men jag ska bada med mina kompisar nu i veckan och jag har mens. Jag använder tampong och har inget problem med det förutom att tråden hänger ut. Hur ska jag göra för att tråden inte ska synas?
Kram((:

Mensbloggen

15 augusti 2015 19:10

Knöla ihop tråden till en liten boll och peta in lite mellan blygdläpparna :-) Kram

 
Ingen bild

En som undrar

25 augusti 2015 04:33

Hej jag undrar igår fick jag min mens (inte första gången) men det var bara en vecka sen den försvann och hursomhelst så när jag då kissar och sedan torkar mig så svider det typ, eller hur man nu ska beskriva det. Vad är det som gör att det svider? Tacksam för snabbt svar

Mensbloggen

25 augusti 2015 06:25

Kan bli så, tycker inte du ska oroa dig. Kan ju bli lite instängt eller irriterat om man har binda en längre tid, men testa ta lite salva som man kan ha i underlivet brukar hjälpa oavsett anledning till klådan :-)

 
Ingen bild

Mig

27 augusti 2015 18:37

Hejsan! Jag fick min mena idag (tror jag??) (inte första gången) men det som oroar mig är att dem typ kom 1 vecka tidigt? (Exakt 6 dagar) jag har haft lite ojämtt förut men jag bara undrar om det är nägot fel eller kan vara farligt på något sätt. Men jag har inte haft mycket blid mest bruna flytningar :/
Tacksam för svar :)

Mensbloggen

28 augusti 2015 05:50

Det är jättevanligt i början, den är bara oregelbunden!! :-)

 
Ingen bild

Mig

28 augusti 2015 06:27

Hej hej igen! Nu har det gått en ungefär 12 timmar sen min mens kom & när jag går på toa & torkar mig så kommer det inget mens alls?? Jag har ont i magen men det har inte kommit något blod sen typ klockan 8 igår kväll?! Inte ens när jag pissa innan jag gick & la mig :/

Mensbloggen

29 augusti 2015 03:22

Det är helt normalt, den kan vara lite oförutsägbar i början!! :-)

 
Ingen bild

Mig

28 augusti 2015 06:54

Snälla svara fort, vill inte gå runt & oroa mig hela dan😞

Mensbloggen

29 augusti 2015 03:21

ojdå, med tanke på att jag lever i en annan tidszon så är det natt för mig när ni har dag.. :/

 
Ingen bild

Tjejen

28 augusti 2015 17:21

Det gör väldigt ont att torka mig & jag är typ öm i slidan. Jag fick det idag & igår fick jag min mens denna månad. Undrar verkligen vad det är för något?? Kan man använda idomin isåfall?

Mensbloggen

29 augusti 2015 03:20

Kanske bara lite irriterad men ta någon salva man kan ha i underlivet och smörj in, brukar funka :-)

 
Ingen bild

Hejsan

1 september 2015 16:27

Hej! Jag fick mens i torsdags förra veckan. Oftast har jag mens i typ 3-5 dagar då 5 är deg längsta jag haft. Jag trodde ju att min men var slut nu i söndags men sen har jag nu fått blod i trosan efter 2 hela dagar i skolan. Jag har inte gått på toan så ofta sä det är osäkert om när det hände. Alltså igår & idag eftermiddag har det varit ganska färskt blod i trosan men inte mycket då. Det kommer hellee inget när jag torkar mig. Jag bara undrar om det är normalt för mensen att typ ta slut en dag & sen komma tillbaka??

Mensbloggen

2 september 2015 08:16

Kan vara så, inget konstigt :-)

 
Ingen bild

Anonym

1 september 2015 17:02

Hej jag har ont när jag torkar mug eller nuddar bakre delen av slidöppningen! Jag har haft min mens senaste veckan & undrar om det är normalt eller birde jag kolla upp det?

Mensbloggen

2 september 2015 08:15

Om du använder binda kan det ju bli lite instängt, men vänta tills mensen är slut så skulle jag gissa underlivet blir bättre. Du kan testa smörja in lite med salva som man kan använda där :)

 
Ingen bild

Ingen speciell

2 september 2015 17:45

Hur långt efter man har fått mens slutar man växa?

Mensbloggen

3 september 2015 06:32

Alla är olika, men efter mensen växer man vanligen inte såå mycket mer. Jag växte kanske totalt 5 cm något år efter mensen max, men väldigt individuellt :)

 
Ingen bild

Mercu

7 september 2015 21:32

Hej hej! Har haft lite okt i underlivet fram och tillbaka med några dagars mellan rum sen min mens var senast :/ undrar var det kan vara? Något annat än bara torrt från bindan kanske? Svamp eller nått? Svara fort snälla! Tack tack❤️❤️

Mensbloggen

8 september 2015 05:25

Svamp brukar ge klåda, men kan ju lukta lite när man gått med binda några dagar då det blir instängt. Försök lufta underlivet och sov gärna utan trosor :) Sen tvätta inte med tvål! :-)

 
Ingen bild

En som undrar

10 september 2015 12:11

Hej det är jag igen, den här gången kom mensen också en vecka efter förra försvann, är det av någon speciell anledning?

Mensbloggen

11 september 2015 18:28

Behöver inte finnas någon speciell anledning egentligen, men är inte så konstigt :)

 
Ingen bild

Me

21 september 2015 21:46

Är lite orolig här. Jag oroar mig jätte mycket ungefär samma vecka som jag ska få mens. Jag är jätte rädd för att den inte ska komma. Vad ska jag göra ifall den är sen eller inte kommer?

Mensbloggen

23 september 2015 07:20

Har du inte haft oskyddat sex så behöver du inte oroa dig!! Jag har aldrig haft helt regelbunden mens och det är okej och normalt det med. Alla är olika :-)

 
Ingen bild

Inte tampongtjejen

18 oktober 2015 22:48

Hej! Jag är 11 år och har mens!
I december ska vi till Thailand och jag är jätterädd att få min mens där! Nu kommer du säga att jag ska andvända tampong men jag är 11 år som sagt, jag är jätterädd för att andvända de! Och i Thailand ska vi möta en kompis till mig så ska vi bada och som de ser ut nu så kommer jag få min mens när vi ska träffa dom! Jag vill så gärna bara bada och ha kul men de går ju inte om jag har mens! Och jag vill absolut inte andvända tampong då Jah är skiträdd,kan du hjälpa mig??

Mensbloggen

19 oktober 2015 02:04

Om du går till ungdomsmottagningen så kan de hjälpa dig att skriva ut ett piller på recept som man kan skjuta upp mensen med :-) (det är INTE p-piller)

 
Anonyma jag hahaha

Anonyma jag hahaha

22 oktober 2015 21:49

Hejsan! Jag är ganska ny med mennsen och tränar mycket simning. Flera gånger i veckan och ganska länge. Måste man springa upp och byta under passet? Alltså om man tränar länge.
Jag är väldigt rädd för att ha tampong men vet att jag måste börja använda det om jag simtävlar och så men det gör så himla ont. Jag vet att man måste vara avslappnad och så men jag är seriöst det. ( har minsta storleken) men det går bara inte. Hoppas på svar!,

http://Mensbloggen

Mensbloggen

23 oktober 2015 08:15

Det beror ju på lite hur mycket du blöder och hur långa pass du har? Men blöder du normal mycket så kanske byta efter 2 timmar när du simmar med normal storlek på tampong.

Har du verkligen försökt och testat alla knep och haft vaselin på toppen så kan du även ringa umo och få hjälp. De är jättesnälla och inget konstigt alls!!!! :-)

 
Ingen bild

Anonym 72

1 november 2015 18:07

Hej Nästa vecka ska vi bada med klassen och jag har min mens. När vi badar har jag 2 dagar kvar av mensen och vi ska bara bada i ksk 30-40 minuter? Räcker det då med en liten tampong? För man blöder ju ännu mindre i vattnet? För när jag stoppar i normal storleken så går den inte riktigt upp utan känns och det vill jag ej bada med, tänkte byta till binda direkt när jag bytt om.

Mensbloggen

2 november 2015 18:38

Ja kör på minitampong :-)

 
Ingen bild

Anonym

2 november 2015 22:02

Hej hej! Min mens är nu vad jag tror 4 dagar sen! Förra månaden kom den 6 dagar sent & jag börjar tro att jag kanske har en längre menscykel? Det kan man väl ha? Isåfall skulle jag ha 34 dagar i mellan varje mens ifall den nu kommer om 2 dagar. Jag är ändå jätte orolig att det är något fel & att jag är sjuk eller att min mens aldrig kommer komma! Jag oroar mig alltid för det. Jag vet att den kan hoppa över en månad men det har aldrig hänt mig!! Snälla hjälp

Mensbloggen

6 november 2015 06:57

Vissa har längre menscykel, vilket inte är konstigt alls :-) Mensen kan hoppas över någon månad också utan att något är "fel"

 
Anonym

Anonym

21 november 2015 08:09

Jag brukar ofta blöda mycket och länge när jag har min mens... men när jag är i skolan kan jag inte byta så ofta så jag är rädd att jag kommer blöda igenom!
Jag ska snart till egypten (torsdag nästa vecka) och är rädd att jag kommer ha min mens då! Jag vill verkligen inte använda tampong! Vad ska jag göra? Tacksam för svar! Kram

http://mensbloggen

Mensbloggen

21 november 2015 11:28

Om mensen är beräknad till din resa kan du kontakta umo innan du åkte och få recept på tabletter som skjuter upp mensen :-) De kan även hjälpa dig med dina problem!! Annars är mitt tips nattbinda på dagen om du blöder mycket

 
Ingen bild

Anonym

23 november 2015 15:40

Hej! Om två dagar ska jag åka och bada med klassen i badhuset. Det är första dagen idag som jag har mensen för denna månaden, och jag undrar om man kan använda tampong, har aldrig gjort det förut och hur är det att bada med tampong? Kommer jag vara tvungen att byta direkt när jag kommer upp i vattnet eller kan jag typ vänta en liten stund med att byta

Mensbloggen

24 november 2015 06:15

Visst kan du bada med tampong!! Beroende på hur mycket du blöder, men när du badat klart så gå och byt den så fort du får möjlighet :-)

 
Ingen bild

14 årig tjej

23 november 2015 21:40

Jag åker till egypten om 2 dagar.. hur lång tid tar det att få tag på sådana tabletter som skjuter upp mensen? Vart kan man få tag på dem? Hinner jag få dem innan jag åker?

Mensbloggen

24 november 2015 06:13

Ring din ungdomsmottagningen så hjälper de dig, då går det snabbt. :-)

 
Ingen bild

simmare...

29 november 2015 22:00

Halloj, jag har snart haft mens i 1 år och jag simmar 2 ggr i veckan.
Jag har alltid hoppat över ca 2 träningar per månad pga mens.
På lördag ska jag tävla och självklart ska jag ha mens då..
Men vill så himla gärna vara med.
Har använt tampong 1 gång men de gjorde jätteont.
Hur ska jag göra??

Mensbloggen

3 december 2015 05:05

Tycker du ska testa tampong igen för låt inte mensen stoppa dig. Testa minsta storleken och var AVSLAPPNAD. Även om det gör ont så är det absolut inget farligt, men slappna av!! :-)

 
Ingen bild

Simmare

29 december 2015 12:03

Hej. Jag tränar 6 dagar i veckan (simning), jag har mycket mens, men det är en träning jag inte vill missa. Räcker tampongen i 2 timmar eller kommer det läcka i bassängen?

Mensbloggen

4 januari 2016 07:39

Hej, beror ju på vilken storlek på tampong och mensflöde. Men man borde byta tampongen lite oftare om man badar än vad man gör på land. Men skulle det behövas kan du ju bara ta en toapaus under simträningen kanske efter 1 timme. :)

 
Ingen bild

Anonym

1 januari 2016 15:52

Hej

Mensbloggen

3 januari 2016 23:27

Hej

 
Ingen bild

Anonym

1 januari 2016 16:02

Hej, jag ska på spa den 7 januari. Jag är jätte rädd för att ha mens dem dagarna. Min app (Always menskalender) säger att jag kommer ha mens 3-9 januari. Vi kommer bada i flera timmar, och jag kan inte byta något. För jag kan inte ha något med mig till poolen. Jag och min storasyster kommer att sova i samma rum, fast mamma och pappa sover i ett annat. Jag är så rädd. Jag vågar inte använda tampong. Det gör för ont och jag har testat. Jag får aldrig inn den så långt, så man kan ändå känna botten på den. Mamma vet att jag har mens. För hon har visat mig trosskydd. Men jag vågar inte ta upp det själv och prata med henne om det. Jag är jätte jätte orolig. Vad ska jag göra? Jag skulle blivit överlycklig om jag fick svar.

Mensbloggen

4 januari 2016 07:34

Men får du mens enligt appen den 3:e så är du ju i slutet av mensen då ni ska på spa och kommer antagligen inte blöda så mycket? Så då kan du ju bada utan skydd och sen bara ha binda när du inte badar :-) Men tycker du ska prata med din mamma så hon förstår!! Kram

 
Ingen bild

En simmare

9 januari 2016 17:00

Jag har haft mens två gånger och simmar 5 gånger i veckan. Jag har harf tur att jag var ledig från simningen de andra gångerna. Efter att jag har simmat har jag land träning i en halvtimme och jag undrar ifall jag kan vänta och byta efter?

Mensbloggen

9 januari 2016 18:23

Beror lite på hur mycket du blöder? Men blöder du inte jättemycket så kan du vänta en halvtimme :-)

 
Ingen bild

en annan simmare:)

10 januari 2016 11:04

Hej jag simmar och har simning idag, har mens idag men inte mkt. Jag har annars alltid använt tampong vid simning men aldrig har det funkat till 100%, för varje gng ligger jag bara där o simmar hela simningen o tänker "hoppas den inte glider ut hoppas den inte glider ut" och " tänk om snöret syns". Varje gng jag har mens vid simning får jag 0 träning och jag känner hela tiden bara tampongen även om stoppat in den långt o precis innan simning. Ändå känner jag den!! Jag kan inte ta i och inte vända för alltid när jag tar i när jag simmar känner jag den hur den glider. Har du ett tips så man inte känner den?? Och hur gör jag när jag duschar efter utan baddräkt o alla ser, d e ju ofräscht att duscha med baddräkt på som ja alltid gjort innan. Vill int hoppa över simning varje gng ja har mens, hoppas ändå över så ofta pga måste plugga osv. Mens förstör min simning!! PS: aldrig har det varit mkt/ ens något blod allspå tampongen när tagit ut den, men vill inte simma utan, vill inte gå in en risk.... min simning går allt sämre o sämre bara för mensens skull!

Mensbloggen

11 januari 2016 18:29

Låter som du behöver trycka in tampongen längre, för glider den ut själv sitter den för långt ut! Så använt det längst fingret och tryck så långt in du når.

Knöla ihop snöret till en boll och stoppa mellan blygdläpparna så syns det inte när du duschar utan baddräkt :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 januari 2016 17:02

Hej!
Jag är simmare men jag har mens jag har testat men tampong men den går inte in Jag vill inte använda tabletter och får inte skippa simningen

Mensbloggen

21 januari 2016 07:37

Du kan kontakta umo för råd och hjälp i din situation. Såklart mensen inte ska behöva påverka din simning :-)

 
Ingen bild

Anonym tjej

20 januari 2016 20:02

Så... Jag kan bada (när jag har mens) om jag använder tampong?! Men hur menar du att knöla ihop snöret till en boll och stoppa mellan blygdläpparna? Och vad är blygdläpparna... Är ganska ny med de här ;-)

Mensbloggen

21 januari 2016 07:35

Javisst!! Knöla bara upp snöret mellan benen så ser ingen :-)

 
Ingen bild

En som undrar

23 januari 2016 08:12

Hej, har aldrig testar tampong, men om man testar tampong, kan man isåfall kissa med tampongen inne elr måste man byta varje gång man ska kissa? Tacksam för svar

Mensbloggen

23 januari 2016 08:55

Absolut, tips är att hålla snöret bakåt så det inte blir blött :)

 
En som undrar

En som undrar

24 januari 2016 09:16

Hej! I sommar ska jag åka utomlands i två veckor . Jag kommer då att ha mens. Jag vet redan att man kan bada med tampong, men måste jag byta så fort jag kommer upp det kommer ju liksom ta 20 minuter innan jag badar igen.

http://Brudens

Mensbloggen

25 januari 2016 07:10

Beror ju lite på hur mycket du blöder, man dagarna du blöder som mest kan du ju försöka bada ett tag sen byta tampong och sen sola en längre stund, så planera lite. Men blöder du inte så mycket så kan du vänta lite innan du byter!! :-)

 
Ingen bild

En som undrar

25 januari 2016 08:18

Hej, har ganska mycket flytningar innan och efter mensen, är det farligt att ha trosskydd de 3 veckorna per månad som man har mens?

Mensbloggen

26 januari 2016 05:59

Nej, trosskydd är gjorda just för flytningar!! Så det kan man ha dagligen om man vill :-)

 
Ingen bild

En som undrar

26 januari 2016 19:16

Hur ska man fråga sina föräldrar om man kan köpa tamponger?

Mensbloggen

28 januari 2016 05:38

Förslagsvis frågar du bara din mamma eller nästa gång ni handlar om ni kan köpa tamponger för du tror det skulle göra mensen enklare för dig :-)

 
Ingen bild

En som undrar

30 januari 2016 19:23

Vad händer om man har i en tampong i mer än 8 h? Har precis testat tampong och vad kan det bero på att mensen är 10 dagar tidig?

Mensbloggen

2 februari 2016 04:15

Bakterier kan börja gro då miljön är väldigt gynnsam, och bäst att undvika att ha läskiga bakterier där nere :-) Det behöver inte alltid finnas en anledning till att mensen är tidig, ibland blir det bara lite hopp i cykeln.

 
Ingen bild

anonym

5 februari 2016 17:19

Hejsan!
Jag är en tjej på 14 år som snart ska ha simprov. Jag fick min mens idag, fredag den 5 februari. På måndag den 8 februari ska jag göra simprov. kan jag simma med mens? vad kan jag göra för att vara 100% säker på att min mens skyddas? hjälper tamponger? skyddar dom en så att blod inte läcker ut? Jag behöver så mycket info om hur jag ska skydda mig så att mensen inte läcker ut? Kan jag dyka utan att min mens läcker ut i vattnet? jag ber dig! jag behöver din hjälp. detta är min enda chans att rädda mitt idrottsbetyg.
Svara så snabbt som möjligt!!
sååå många kramar från mig!!!<3 <3





Mensbloggen

11 februari 2016 05:46

Tampong funkar om man ska bada med mens :) Men annars kan du bara prata med idrottsläraren, säg att du har mens och vill göra provet en annan vecka. Vet många i min klass som gjorde det. Läraren förstår!! :)

 
Ingen bild

Elsa

11 februari 2016 08:25

Hej! Jag är en tjej på 14 år som haft tre mensar, och jag vågar inte sätta in tampong. Jag vågar inte ens titta mig i underlivet, jag är rädd för både blod och hål och känner mig alltför obekväm. Det känns ju som att det är enklast att använda en spegel när man ska öva tampong, men just nu har jag dessutom så riklig mens så jag vill verkligen inte! Men samtidigt vill jag ha tampong! Har du något bra tips?

Mensbloggen

12 februari 2016 05:28

Öva på att titta. Det är DIN kropp så det är ju bra att veta vad man har. Försök tänka att det är naturligt och alla kvinnor går igenom det. Men håller med, spegel är enklast när man ska börja med tampong så man vet vart den ska. Du skulle ju också kunna testa tamponger med införingshylsa, då behöver man inte stoppa in fingret i alla fall :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

20 februari 2016 07:39

Hej!
Jag ska åka utomlands om några veckor och då har jag jag märkt att min mens har flyttat sig från 25 till 6 datumet och när jag åker utomlands så kommer det vara exakt det datumet alltså så har jag mens då.
Jag har aldrig använt tampong och jag vet inte ens vart den ska sitta.
Jag är den som badar mest i familjen och solar inte mycket alls men hur ska det gå när jag har mens? Jag har tänkt på att använda shorts när jag solar och inte ta av mig dom och ha binda.
Jag vill verkligen ha svar.

Mensbloggen

8 mars 2016 06:08

Kör med tampong om du känner dig bekväm med det, eller annars skulle jag tänka som du shorts+trosor+shorts och så bikinitoppen bara. Finns jättebra beskrivning i tampongasken, och man ska absolut inte vara rädd. Inget farligt kan hända!! Så tycker du ska välja alternativet du känner dig bekväm med :-)

 
Anonym

Anonym

27 februari 2016 21:36

Hej jag har mens och ska till badet men mina kompisar imorgon och jag undrar om man får bada när man har mens för att jag vill ha tampong men vågar inte beretta det till min. Mamma så vad tycker du att jag ska göra snälla svara :)

http://Mensbloggen

Mensbloggen

8 mars 2016 06:18

Om du inte blöder så mycket kan du bada utan tampong, men blöder du mer så testa tampog. Prata med din mamma tycker jag :-)

 
Ingen bild

Nadja

29 februari 2016 21:56

Hej!
Jag har min mens nu..
Jag ska åka och bada med klassen imorgon!
Och jag har köpt tamponger och sånt, men en fråga:-)
För mig kommer det jätte små bruna fläckar i bindan.
Jag vill inte ha tampong imorgon för det kan väll göra ont om man inte har så mycket mens?
Kan jag bada utan tampong och binda när det är en liten fläck bara?
Eller ska jag köra på tampongen ändå?:-)
Tacksam för svar!
Kram Nadja:-)

Mensbloggen

8 mars 2016 06:40

Blöder du så lite så bada utan tampong, det kommer inte synas. Skulle det synas lite i insidan av bikinin så sköjer du bara av den efter badet. :-) Men ingen annan kommer se! Kram :)

 
Ingen bild

Lisa

18 mars 2016 22:16

Hej... Jag ska åka till Spanien nästa vecka och jag kommer få min mens när jag är där... Vi kommer bada mycket i havet, och jag undrar om det är farligt att använda tampong i 8h och bada några gånger? Jag kommer antagligen ligga på stranden hela dagarna

Mensbloggen

19 mars 2016 18:16

OM du badar så byt tampongen efter badet, du vill inte gå runt med en tampong full med smutsigt badvatten i onödan :)

 
anonym

anonym

31 mars 2016 21:24

hej hej
jag har en fråga , jag har haft mens i 1 år och jag vet inte om jag har regelbunden eller inte.när jag får mens kommer de oftast på slutet av månaden (22)och när det har gått 7dagar så tar det slut men på början av månaden får jag den igen den 1,2,3 dagen och det kommer ganska mycket sen får jag den på slutet av månaden igen.
min fråga är :
är det vanlig att ha så där eller måste jag besöka en doktor? och jag vill veta om den är regelbunden eller om den är oregelbunden

http://mensbloggen

 
Ingen bild

En som undrar

2 april 2016 10:07

Hej!! Jag är en tjej som är 13 år (fyller 14 i år), jag undrar varför min mens hittils är 4 dagar sen? Jag har haft mensvärk och jättemycket flytningar, som vanligt innan jag får mens, men jag har inte fått mensen. Är det farligt? Vad kan det bero på? Tacksam för svar

 
Ingen bild

wilma

11 april 2016 20:44

Hej! Jag ska åka utomlands på lördag och jag tror att jag kommer ha mens då. Men jag skulle ha fått min i torsdags men fick den aldrig. Men om man vill använda p-piller. Kommer dom börja värka direkt när jag börjar använd dom eller tar det någon månad innan det hjälper? Har aldrig använt det.

Mensbloggen

12 april 2016 23:57

Man ska väl kanske inte börja med p-piller av anledning att kunna skjuta på mensen, då finns det andra hjälpmedel. P-piller är ett preventivmedel! :-)

 
Ingen bild

Anonym

17 april 2016 15:34

Hej jag vill använda tampong men vågar inte fråga mamma om jag får det snälla hjälp mig :-D

Mensbloggen

22 april 2016 01:12

Köp själv vettja? :-)

 
Ingen bild

Anonym

26 april 2016 22:11

Hej jag är 12 år (ska fylla 13 i år). Jag fick min mens för några månader sedan jag har haft min mans två gånger men sen sist har det gått flera månader vad kna det bero på?

Mensbloggen

7 maj 2016 20:33

Den är bara oregelbunden :)

 
Ingen bild

16 årig tjej

7 maj 2016 21:35

Hej! Jag har mens men jag blöder inte asså det är mest brunt istället för blod för blodet hat slutat och jag badade utan skydd med det men det gör inget va?

Mensbloggen

10 maj 2016 05:56

Blöder man inte så mycket kan man absolut bada utan skydd :-)

 
Ingen bild

Anonym

8 maj 2016 08:53

Hej!
Jag är 13 år och i sommar ska jag och min familj åka på surfsemester just under min mens. Vad ska jag göra, vi kommer ha våtdräkt på oss och kommer va i vattnet länge. Är tampong bra? Eller har du något annat tips?
//Glad för svar:)

Mensbloggen

10 maj 2016 05:55

Hej, antingen går du till umo så det kan skriva ut piller att skjuta upp mensen med eller tampong :-)

 
Ingen bild

Anonym

11 maj 2016 20:10

Jag och mina kill kompisar vill åka och bada och jag fick nyligen min mens. Jag vågar inte att säga till någon om varför jag inte kan bada. Vad kan jag göra för att bada men att det inte ska läcka runt i hela sjön.

Mensbloggen

21 maj 2016 09:07

Bada med tampong! :-)

 
Anonym

Anonym

15 maj 2016 21:35

Hej! Jag tycker att det är jätte jobbigt att ha mens men man kan väl ändå röra på sig och hoppa studsmatta och sånt?

http://mensblogg

Mensbloggen

21 maj 2016 09:01

Ja visst, man kan göra allt man kan utan mens också :-) Låt inte mensen stoppa dig!

 
Ingen bild

Anonym

16 maj 2016 22:14

Hej!
Jag har fått min mens och ska bada med klassen om bara några få dagar under min mens. Jag har försökt med tampong men tycker det är jätteobehagligt och lyckas aldrig!:( vad ska jag göra? Kram och tacksam för snabbt svar.

Mensbloggen

21 maj 2016 08:59

Be din mamma skriva en lapp till idrottsläraren att du inte kan vara med denna gång :)

 
Ingen bild

:)

6 juli 2016 09:47

Hej. Jag ska utomlands om några veckor och vi kommer åka 4 veckor efter min förra mens började. I juni fick jag mens 4 veckor efter gången innan men i juli fick jag 3 veckor efter den i juni. Hur kan de va så?
Och sen om man har tampong när jag badar måste jag byta den DIREKT efter jag har badat eller kan jag bara fler gånger på samma tampong? Eftersom det kommer vara så varmt när vi är där så kommer man bada mycket och och på olika ställen. Så om man sätter i en tampong på morgonen kan man då bada med den efter lunch??

Mensbloggen

15 juli 2016 20:38

Hej, det beror ju helt på hur mycket du blöder. Men jag skulle byta den innan lunch om du sätter i den på morgonen och badar. :-)

 
Ingen bild

Anonym

7 juli 2016 15:17

Svara snabbt snälla ... Jag är på semester nu och ska vara här i fem dagar .. Min mens kom idag .. Jag sa till min mamma att jag kunde använda tampong men hol tycker jag e för litet och att man kan få mensvärk och ont i ryggen av tampongen , .
Jag är 12 år gammal

Mensbloggen

8 juli 2016 06:51

Berätta för din mamma hur du känner att du faktiskt vill njuta av semestern och gärna vill testa tampong. Det är ju din kropp after all :-)

 
Ingen bild

Rebecka

14 juli 2016 08:17

Hej! Det är så att jag har fått min mens för 5 dagar sedan. Och jag tänkte fråga kan man bada utan tampong om mensen är brun aktit? Uppskattar ditt svar.

Mensbloggen

15 juli 2016 20:21

Ja då kan du bada utan skydd :-)

 
Anonym

Anonym

15 juli 2016 18:42

Hej!
Jag undrar hur lång tid man kan vänta med att byta tampong efter man har badat då det inte finns någon toalett vid stranden där jag brukar bada?

http://Mensbloggen

Mensbloggen

15 juli 2016 20:13

Hej, det beror ju helt på hur mycket du blöder? Men tänk på att efter du badat så är tampongen full mer eller mindre av vatten + mens. Så byt den så fort som möjligt när du har tillgång till toa. :-) Eller i värsta fall, byt den bakom ett träd eller buske.

 
Ingen bild

Anonym

16 november 2016 18:23

Hej, jag är orolig att jag ska få min mensnär jag ska få o simma med klassen.. Gympa läraren är manlig
.. Så ja vet inte hu ja ska säga så att han ska förstå att om jag har mens då. Hjälp mej! Va ska ja säga för att han ska förstå utan att jag ska behöva säga ordet... Fö ja vill helst int säga det.

Mensbloggen

18 november 2016 20:15

Han kommer förstå, alla tjejer får ju mens förr eller senare - inget konstigt alls :-) Men vill du inte prata om det så låtsats vara sjuk eller be din mamma skriva en lapp

 
Anonym

Anonym

25 november 2016 00:25

Hej det är så att jag ej får mens varje månad utan 2-3-4månader senare och när jag får det då blöder det i 3Veckor i rad jätte mycket och vi har cup imorgon och jag vill 100% vara med. Är det farligt hur ska jag göra för det blöder nästan genom bonden och jag använder nattbindor och det går genom ibland hur ska jag gö jag skäms att berätta det till tränare. Hjälp snälla

http://Mensbloggen

 
Ingen bild

Anonym

14 januari 2017 22:50

Hej! Jag har simprov med klassen i slutet av Januari. För någon månad sedan fick hag min första mens, och den första är ju oftast oregelbunden. Men problemet är att jag är rädd att jag ska få mens när jag badar med klassen, jag vill inte få blodfläckar efter mig och skämma ut mig. Har aldrig provat något annat mensskydd än trosskydd o binda. Jag har massa flytningar så jag måste byta trosor minst 2ggr dag. Jag använder sällan binda och trosskydd. Men oroar mig alltid på att "tänk om mensen kommer just när jag ska bada" har du något tips på vad jag kan göra? Vet att man inte får de när man vadar (har läst tidigare inlägg) men när man stiger upp ur poolen kan man få de. Vi brukar bada i flera pooler... är rädd att hag ska få mens just då, behöver all hjälp o tips jag kan få av dig. Och så snabbt som möjligt, för ska träna upp kondisen innan :D

PS
Din blogg är jättebra, och så kul att du fortfarande håller på med den o hjälper andra. Har just upptäckt den och den har hjälpt mig en del när jag läst vad de andra skrivit. :)

Mensbloggen

28 januari 2017 13:08

Hej, mensen kommer inte på 5 min. Har inte mensen kommit morgonen du ska simma så är det lugnt. Det kommer inte en hel flod på en gång, den börjar väldigt lite. :)

 
Ingen bild

anonym

30 januari 2017 18:19

Jag ska eventuellt och bada med några i skolan och Min mamma säger att det inte finns något "vattentät" Mens skydd och att jag antagligen måste hoppa över badet, men det är ett äventyrs bad, och jag vill verkligen bada. Jag har väldigt riklig mens och det känns som att min mamma inte vill att jag ska använda tampong i och med att hon bara pratar bort det när jag försöker fråga om jag kan ha det. Jag spelat fotboll också och det är också väldigt jobbigt med mens då men har du något tipps på vad jag ska göra, för en binda e jätte klumpig och man kan inte bada med det. Ska jag fråga en kompis eller mamma? Tror mamma kommer märka om jag går och badar trots att jag har mens isf,sen så kanske jag inte ens får mens då och så sitter jag hemma medans mina kompisar badar😞, ska jag kanske fråga skolsköterskan? Hon kanske kan prata med min mamma, men jag tror inte jag vågar det, kan man skuta upp memsen?. Tacksam för svar, din blogg e jätte bra.
//Orolig 13åring

Mensbloggen

30 januari 2017 19:48

Det går utmärkt att bada med tampong, man kan dock INTE bada med binda. Vill du bada så tycker jag du ska testa tampong, alla åldrar MED mens kan använda det!!

Du kanske kan köpa egna tamponger eller det bästa berätta precis det du sa till mig ovan fast till din mamma - berätta hur du känner!!

Man kan skjuta upp mensen, men då behövs recept på tabletter så man behöver lite framförhållning för det :-) Kram

 
Ingen bild

Anonym

13 februari 2017 05:30

Ska bada med klassen snart men är rädd för att använda tampong vilket jag aldrig har gjort.. Jag känner bara att det inte kommer gå.

Mensbloggen

14 februari 2017 19:40

Det går, ge inte upp!! :-)

 
Ingen bild

sandra

14 februari 2017 18:21

Hej! Ska på resa till Flirida men vet att kommer få mens där. Jag har en gång förut användt tampong och det gick int se bra. Jag får bara int på mig den. Vad skall jag göra vill ju förstås simma men..?

Mensbloggen

14 februari 2017 19:34

Hej, om du kontaktar din doktor kan du få recept på tabletter som skjuter på mensen! Eller så kör du bara tampong på resan och fortsätter övaövaöva så kommer det gå till slut :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 februari 2017 16:05

Hur lång tid tar det att få ut en tampong? Syns snöret när man duschar? Hur kan man göra för att snöret inte ska synas. Kan det inte fastna om man lägger in det mellan blygdläpparna? Tack på förhand, älskar denna sida.

Mensbloggen

19 februari 2017 11:49

Typ 5 sekunder att ta ut den. Snöret syns inte om du knölat upp det, annars hänger det och syns. Nej det fastnar inte om man knölar upp det :-)

 
Ingen bild

Anonym

15 februari 2017 21:06

Först så proavde jag tampong i minsta storleken och då fick jag in den. Sen satt den inte tillräckligt långt in så jag tog ut den men sen var set omöjligt att få in den igen! Jag hade inte mens då än, provade bara.

Mensbloggen

9 mars 2017 04:35

Antagligen för att slida blev torr då tampongen sög upp vätskan där :-)

 
Ingen bild

Anononym

19 februari 2017 06:26

Hej, jag är i den veckan jag ska ha mens men den har inte riktigt kommit än och ska bada idag. Så min fråga till dig är om man kan bada med tampong utan att ha mens just då eftersom jag inte vet exakt när den kommer?? Snälla snälla svara så fort du kan helst nu!!

Mensbloggen

19 februari 2017 11:43

Bada utan tampong om den inte kommit, så snabbt kommer ju inte mensen!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

20 februari 2017 21:47

Ville bara säga att jag älskar denna blogg ❤❤❤😍😍😍

Mensbloggen

21 februari 2017 18:37

TACKK vad glad jag blir!! :D

 
Anonym

Anonym

3 mars 2017 20:42

Jag ska bubbelbada hos min kompis imorgon & har aldrig haft tampong & jag har min mens nu! Gör det ont att ha tampong första gången?

http://Ingen

Mensbloggen

9 mars 2017 04:27

Tampong ska inte göra ont!!!! :-)

 
Ingen bild

Anonym

3 mars 2017 23:28

Hej! Jag är så himla orolig. Jag har använt tampong typ två gånger men när jag tar ut den så gör det så himla ont. Jag börjar typ gråta. Det gör så otroligt ont! Detta gör så att jag inte vill använda tampong. Jag använder ob's minsta storlek. Vad gör jag för fel? Tack på förhand

Mensbloggen

9 mars 2017 04:26

Hej, det kanske kan vara så att den inte är full? Tänk också på att slappna av helt och hållet!! :-)

 
Ingen bild

En 13 åring

17 mars 2017 15:08

Hej jag kommer Fran Finland och jag älskar din blogg men jag var en fråga jag fick min mens idag å jag SKA å bada i morgon å mamma SA att jag SKA använda tampong men jag e rädd för att använda tampong snälla hjälp MIG svara innan lördagen👌😔

Mensbloggen

17 mars 2017 19:35

Hej, visst kan man använda tampong vid bad! Du kan ju alltid testa, men känn inte att du måste :) Gör vad du är bekväm med, annars kanske du kan hoppa badet imorgon och bada en annan dag. Kommer ju fler chanser. Men var inte rädd för att prova tampong, det går och funkar jättebra. Helt ofarligt :-)

 
Ingen bild

Anonym

18 mars 2017 19:47

Hej!Jag är en tjej på 12 år. På påsklovet ska jag och min pappa till Spanien. Och enligt min mens kalender ska jag ha mens samma dag som vi åker. Och jag tycker det är lite "pinsamt" och säga att jag har mens till min pappa. Kan jag bada? Ska jag ha något skydd? (Har aldrig använt tampong) tacksam för svar snarast😄

Mensbloggen

19 mars 2017 20:38

Man kan bada med mens om man har tampong :) Annars kan du gå till läkaren och få recept på primolut nor så du kan skjuta på mensen - vad du känner för :)

 
Ingen bild

Anonym

10 maj 2017 07:14

Hej jag är en tjej på 13 års åkder.
Jag fick min mens 10 januari 2017 eller något sånt.
Min mens hoppade över April månad och nu är det maj och jag ska snart till Grekland om bara 11-12 dagar och har jag mens eller får när jag är i Grekland vet jag inte vad jag ska göra.
Jag har inte lärt mig änvända tampong och kan man bada med tampong utan att den glider ut eller att snöret syns?
Snälla hjälp mig!!! <3

Mensbloggen

10 maj 2017 21:16

Jättesvårt att veta när mensen kommer den första tiden då den som du märkt ofta är oregelbunden. Så mitt tips är helt enkelt att du ser till att packa ner mensskydd på resan ifall att. Absolut, det går jättebra att bada med tampong, bara att rulla snöret till en liten boll så hänger det inte ut. :-)

 
Ingen bild

Anonym

13 juni 2017 23:44

Hej! Vi ska åka till ett badhus imorgon med klassen och simma o bada. Min lärare kollar på oss när vi simmar. Har haft mens i typ 4-5 dagar. Har pratat med mamma om de och jag får inte ha tampong och vill inte. Blöder ganska mycket. Har läst lite kommentarer och då skriver du att man ska snabbt upp och ta på binda. Men efter vi har simmat ska vi bada igen. Kan man ha en mörk handduk och torka av om det rinner? Tacksam för svar:))

Mensbloggen

14 juni 2017 05:14

Hej, det beror ju på helt hur mycket du blöder vilket du vet bäst själv. Är det inte så mycket kan du utan problem bada utan att oroa dig. Men blöder du mer och inte får använda tampong, så ta en svart bikiniunderdel samt svart handduk och gå på toan precis före badet och så fort du kan efter är mitt tips :) Så länge som du är i vattnet syns det inte

 
Ingen bild

Anonym

17 juni 2017 20:40

Hej snälla svara så fort du kan🙃 Jag är en 13 årig tjej som har sin mens i typ 5-6 dagar jag brukar aldrig ha min mens mer än 6 dagar jag har rätt så lite mens men är osäker om jag kan bada imorgon med min kompis ifall det skulle rinna efter att jag har badat eller mesans jag badar. Jag vill inte och får inte använda tamponger men vill värkligen bada. Min fråga är tror du jag kan bada om jag har jättelite mens utan skydd och kommer det rinna mycket när jag har gått upp tacksam för svar🙃

 
Ingen bild

Anonym

18 juni 2017 00:19

Hej jag undrar om man har tampong och badar kommer det in vatten så tampong sväller

Mensbloggen

4 juli 2017 00:06

Japp :)

 
Ingen bild

Anonym

21 juni 2017 21:18

Om man har pyttelite mens ( så lite att det inte äns rinner) och simtränar 6 gånger i veckan,måste man ha tampong då? Är rädd att den ska fastna där inte. Jag veta Att det är osannolikt att de händer men

Mensbloggen

4 juli 2017 00:05

Blöder man väldigt lite kan man lugnt simma utan mensskydd :)

 
Ingen bild

Michelle

1 juli 2017 16:31

Hej, jag ska till stugan nästa vecka och jag har panik!?!? Jag ÖVERRDRIVET mycket mens asså jag är bara 11, och jag fick den en natt, jag måste byta binda varje halvtimme för jag blöder så mycket. Men när jag ska till stugan så ska jag bada jätte mycket men jag har mycket mens och jag har aldrig använt en tampong eller menskopp, så vad ska jag göra för alla mina kusiner och deras några vänner är där

Mensbloggen

4 juli 2017 00:04

Förhoppningsvis är din mens slut tills nästa vecka, mensen brukar ju inte vara i längre än ca en vecka i taget. :-) Men ta alltid med mensskydd ifall att!

 
Ingen bild

Anonym

1 juli 2017 19:53

Hej!
Jag ska bada imorrn på ett äventyrsbad med många rutschkanor, men tydligen har jag fått min mens idag men jag vet inte då om jag kan bada, för jag vill så jätte gärna bada.
Men jag har också en annan fråga: Är det okej om man badar med trosor och har en binda i trosan?

Jag hoppas verkligen att ni svarar innan imorrn

 
Anonym

Anonym

2 juli 2017 18:34

Hej! Jag ska till Stockholm nästa vecka och när jag är där så ska jag bada. Jag fick min mens igår och jag vågar inte fråga mina föräldrar om tamponger. Vad ska jag göra?!Snälla behöver svar fort!Tack <3

http://Mensbloggen

 
Ingen bild

Anonym

8 juli 2017 23:23

Är det farligt om tampongen sitter fel/känns, vet att man ska trycka in den lite längre då men det går inte det är första gången jag använder tampong så jag fick väl inte till det

Mensbloggen

14 juli 2017 21:30

Inte farligt, men obekvämt!! :)

 
Annonym

Annonym

11 juli 2017 23:18

Jag ska på semester och har inte fått min mens än och är jätte rädd att det ska komma ett rött streck bakom mig när jag badar för en av mina kompisar har fått mens hon sa att det var inte lite hon fick första gången hon fick mycket sa hon och jag är jätte rädd att vattnet ska färga till rött är 11år ska åka på fredag HJÄLP!!!!

http://mensbloggen

Mensbloggen

14 juli 2017 20:54

Det blir inte ett rött streck efter en i vattnet!!!

 
Annonym

Annonym

12 juli 2017 21:03

Jag har inte fått min mens än och är rädd att den ska komma när jag badar det kommer bli så pinsamt då finns det några saker som säger att man ska få mens snart är tacksam för svar åker på fredag 🎈 HJÄLP

http://mensbloggen

Mensbloggen

14 juli 2017 20:38

Mensen kommer inte i vattnet så det behöver du inte oroa dig för :)

 
Ingen bild

Anonym

29 augusti 2017 15:01

JAG BEHÖVER SVAR FORT!
Behöver man byta tampong innan man vadar? Har simning direkt på morgonen kan jag då använda stoppa in tampongen på morgonen och använda när jag badar sen ta ut den?

Mensbloggen

2 september 2017 22:08

Om jag var du skulle jag ta binda på morgonen och sen stoppa upp en helt ny tampong precis innan badet och sen byta den direkt efter. :-)

 
Ingen bild

Katarina

8 oktober 2017 13:34

Hejsan!
Jag är på 5 mensdagen nu och blöder väldigt lite, och jag har köpt badbomber. Jag undrar om jag kan bada utan tampong och med badbomber eller blir infektionsrisken stor?
Badbomberna är från lush.

Tacksam för svar så snabbt som möjligt! <3

Mensbloggen

8 oktober 2017 19:39

Bada på!! Man kan bada som vanligt med mens :)

 
Ingen bild

Anonym

1 november 2017 00:28

Hej, jag är 12 och har fått min mens igår då den 31 oktober och jag vill bada på lördag med mina kusiner, mne jag är rädd att min mens inte kommer vara över innan dess. Vad tror du?

Mensbloggen

2 november 2017 09:58

Allas kroppar är olika så kan inte svara på det, du får vänta och se helt enkelt. DOCK kan mensen första gången vara väldigt kort, så kanske med lite tur är den över till Lördag! :)

 
Ingen bild

Diana

14 november 2017 23:46

Hej! Vet inte om du fortfarande svarar nuförtiden. Men jag ska bada med min klass imorgon och ska använda tampong. Jag hann precis köpa ett paket tamponger, Ica tamponger small (stress). Jag har testat en idag då det var första gången jag fått mens. Det jag undrar över är ifall snöret på tampongen går av eller inte? Är orolig att snöret ska hå av och att tampongen ska vara fast, jag köpte ju ett paket billiga tamponger! Din blogg äger!! (Om du svarar)

Mensbloggen

15 november 2017 16:00

Hej, svarar ibland! Nej snöret på tampongen går inte av!!! :)

 
Ingen bild

Anonym

20 november 2017 20:40

Hej, jag ska bada med klassen och jag hat fått mens. Och jag testade nyss att använda tampong men har aldrig badat med det, blir den inte fylld med vatten? Och kan den glida ur?
Tacksam för svar!

Mensbloggen

21 november 2017 20:49

Ja den fylls med vattnet också, så bra att byta tampongen när man badat färdigt eftersom den är "full" då samt full med "smutsigt" vatten. Nej den glider inte ut!! :) Bada på lugnt och byt tampongen innan samt efter badet!

 
Ingen bild

Anonym

22 november 2017 15:27

Jag har svagt mens o ska t simhallen imorrn o jag vill it ha tampong o jag vill inte säga t mamma vad ska jag göra

Mensbloggen

23 november 2017 20:47

Blöder du bara lite så kan du bada utan skydd :)

 
Ingen bild

Anonym

25 november 2017 22:21

Hej!
Jag har haft min mens i ungefär 2 år och jag vill börja använda tampong för jag tycker binda är ”klumpigt” eller jag tycker det känns som en blöja. Men mitt problem är att jag inte vågar berätta för min mamma att jag vill böra använda tampong och jag vet inte hur jag ska säga det, hur hon reagerar eller när jag ska säga det?
+ Jag är en sån person som tycker det är lite pinsamt att prata om det med någon annan!
Tacksam för svar

Mensbloggen

25 november 2017 22:25

Finns egentligen två alternativ, prata med din mamma eller köpa själv. Ta mod till dig, det är din mamma och hon har också varit ung en gång :))

 
Ingen bild

Anonym

7 februari 2018 21:02

Hej, jag har haft mens 2 gånger innan, simtränar 4 gånger i veckan och i helgen ska jag på läger och bada i en inomhusbassäng. Behöver en lösning fort. Om man använder en liten tampong stoppar in den innan men hoppar i och tar ut det efter man har badat i ca 1 timma kommer det då hinna läcka innan jag badat klart. Tycker det är ganska pinsamt eftersom jag är 11 och mina kompisar inte fått det än.
• läcker det om man har en liten tampong i ca 1 timma?
• ska jag ta ut den innan eller efter duchen?
• blöder det när man kluver upp ur vattnet om man är inne på dag 2 och använder en liten tampong????

Tacksam för svar inom kort

Mensbloggen

10 februari 2018 18:42

Hej, nej det kommer inte läcka på 1h i vattnet om du inte blöder jättemycket!!

- Ta ut den efter duschen, hade jag gjort.

- Nej, men beror ju lite på hur mycket du blöder också!! :)

 
Anonym tjej

Anonym tjej

9 februari 2018 08:40

Hej, jag fick mens idag (första gången) och jag ska på simläger idag och sedan i 3 dagar efter det och jag undrar hur jag ska göra! Eftersom att jag simtävlar så blir det ganska hårda pass så jag vet inte🙁

http://Mensbloggen

Mensbloggen

10 februari 2018 18:36

Hej, åhh dålig timing :) Men ibland kan den första mensen vara väldigt liten i mängd och då kan du simma ändå utan problem. Annars så testa tampong är mitt tips :) Hoppas det går bra och du vinner tävlingen tjejen!!!

 
Ingen bild

Ella

3 mars 2018 08:36

Ska bada i simhallen och har aldrig badat med en tampong förut är lite paronid för att jag har rätt mycke mens. Gör det någon skillnad om man har en större tampong?

Mensbloggen

5 mars 2018 11:58

Byt bara tampongen innan badet och efter så är det ingen fara :)

 
Ingen bild

Anonym

15 mars 2018 01:01

Hej! Är en tjej på 14 år och har haft mens i nästan 1 år. Imorgon ska vi ha bad i skolan (knappt 1h) och jag tror jag ska använda tampong men har aldrig gjort det förut. Är rädd att jag ska sätta i den fel eller att den ska läcka! Har läst att den suger åt sig vattnet också och kan läcka? Har ju aldrig testat innan så vet inte hur den känns eller någonting så är jätterädd!! Vill inte blöda igenom inför hela min klass! Undrar även hur snart efter att man har gått upp ur vattnet man bör byta? Kan jag duscha med samma tampong som jag badade med?

Mensbloggen

21 mars 2018 19:37

Går inte att sätta in den fel, vad man kan göra fel är att inte trycka in den tillräckligt långt - det kan kännas obehagligt då. Byt efter när du kommer till omklädningsrummet bara :)

 
Ingen bild

Anonym

14 juli 2018 13:48

Hej! Jag har haft mens i snart 2 år. Jag älskar att vara utomlands och bada o sola. Men jag har fortfarande problemet att inte kunna använda tampong för jag tycker det är svårt och obehagligt att ha det. Min fråga är att hur ska jag göra om jag vill bada och sola men inte kan använda tampong? Min mamma säger att vi ska stoppa in en svart binda innanför min svarta bikini men jag är rädd för att bindan kommer svälla eller falla ur... vad ska jag göra??? Akut! Tacksam för svar!

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:20

Att bada med binda är meningslöst, den tappar ALL sin funktion i vattnet. En blöt binda kommer inte suga upp något mensblod oavsett. Däremot går det utmärkt att ha binda i bikinin om du bara tänker ligga på stranden och sola :) Men ska man bada är det tampong, menskopp eller inget skydd alls som gäller!

 
Ingen bild

Anonym

15 juli 2018 19:22

Hej! Jag ska bada imorgon och fick min första mens igår. Idag blöder det mer och jag har inte testat tampong för det gör ont när jag försöker få in den. Hur kan jag göra för att få in den på bästa sätt?

Mensbloggen

8 augusti 2018 19:18

Var avslappnad och fortsätt försöka, du kan också ta lite vaselin på toppen :)

 
Ingen bild

Anonym

19 juli 2018 15:19

dum fråga men jag undrar om mängden mens påvärkas något av hur mycket man dricker? Typ att det kommer mer om jag dricker mycket vatten och mindre om jag dricker för lite.
Tacksam för svar! :-)

Mensbloggen

8 augusti 2018 12:09

Nej, påverkar inte mängden mens :)

 
Ingen bild

Anonym tjej

11 augusti 2018 18:28

Hej!
Fick mens idag, vi åker till Italien och ska bada där den 15 augusti. Då är jag på mendsag 4/5. Brukar inte blöda sååå mycket då men det kommer ändå lite. Har testat tampong men jag får inte in den. Kan jag bada utan något skydd? Eller är ända alternativet tampong?
Tacksam för svar :)

Mensbloggen

12 augusti 2018 23:17

Eftersom din mens nästan är slut och du inte blöder så mycket då, så bada utan mensskydd :) Brukar jag göra i slutet av mensen, kan ju komma lite i bikinin men bara tvätta av i handfatet efter!

 
Ingen bild

Anonym såklart

6 juni 2019 17:16

Hej! Jag är en tjej på 13 år och fick min mens i onsdags. Jag ska och bada på ett äventyrsbad med min klass som sista sak innan vi går på sommarlov och sedan splittras för att vi börjar sjuan. Och jag har aldrig använt en tampong och är rädd för att det kommer göra ont att sätta in den. Jag vill heller VERKLIGEN inte missa denna stund med min klass på äventyrsbadet, vad kan jag göra?
Puss & kram:))

Mensbloggen

10 juni 2019 10:42

Testa tampong, du vet ju inte innan du har testat :) Det ska inte göra ont!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mensbloggen - 18 december 2019 10:56

Hej! Bloggen har legat nere, men har skrivit om det mesta som finns att skriva om och svarat på massor av frågor - så det ni undrar över har jag säkert redan skrivit om, om ni kollar tillbaks i arkivet!   Jag tänkte bara dela med mig av ett pre...

Av Mensbloggen - 28 augusti 2018 10:05

  Hej,   Kommentera detta inlägg och berätta   vad ni vill läsa om :) ...

Av Mensbloggen - 5 juni 2018 19:28

En läsare som delar med sig av sin "första mensen historia". Tack, alltid lika kul att läsa om era första mensar!   Jag kommer ihåg min första mens som om den vore igår :) Det var den 9 december 2017 😂Jag hade precis vaknat och skulle som...

Av Mensbloggen - 18 november 2017 14:44

Ett brustet hjärta finns det ingen medicinering på och ont som satan kan det göra. Det kan kännas som att man aldrig kommer bli lycklig igen. Men det stämemr inte, man blir lycklig igen. Man kommer bli kär igen. Men ibland tar det tid, och det behöve...

Av Mensbloggen - 14 november 2017 13:50

Hej, tänkte skriva 21 saker som jag hade sagt till yngre mig om jag hade kunnat gå tillbaks i tiden och prata med mig själv som tonåring.   1. Sluta jämföra dig med dina kompisar. Du är fin som du är och kommer aldrig bli någon annan hur mycket d...

Presentation


I den här bloggen kan du ställa alla dina frågor. Antingen i frågelådan här under eller maila mig på mens_fraga@hotmail.se
Jag svarar på allt så gott jag kan. Du kan såklart vara anonym, precis som jag! Kommentera om det är något du saknar här. :)

Fråga mig

2 687 besvarade frågor

Omröstning

Har Du riklig mens?
 Ja
 Nej
 Har inte mens

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards